De Europese vlag

11:03 mareku 0 Comments


Niemand weet precies waar de twaalf gouden sterren voor staan die de blauwe achtergrond van de Europese vlag sieren. Maar één ding is zeker: ze symboliseren geen landen.

Dat is ook nooit zo geweest.

De vlag, die gisteren zijn vijftigste verjaardag vierde, kwam – zoals zoveel in Europa – tot stand na jaren bakkeleien tussen de Europese landen. Aanvankelijk wilden de diplomaten die sinds 1950 over het ontwerp onderhandelden, dat er vijftien sterren op zouden komen.

Een logische verwijzing, vonden ze, naar de vijftien landen die toen aangesloten waren bij de Raad van Europa – een in Straatsburg gevestigde organisatie die zich inzet voor samenwerking, mensenrechten en democratie in alle Europese landen.

Duitsland voelde echter niets voor vijftien sterren. Want een van die vijftien stond voor Saarland, dat in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog een autonome status had. Saarland Рsinds 1957 een Duitse deelstaat Рwas g̩̩n zelfstandig land, zeiden de Door een onzer redacteuren Duitse diplomaten, dus hoorden er slechts veertien sterren op de vlag. Dat vonden de Fransen, die een sterke behoefte voelden om de Duitsers onder de duim te houden, onacceptabel.

Drie jaar duurde het voordat de diplomaten het eens werden over de gouden sterren die in een cirkel gedrapeerd zouden worden op een blauwe achtergrond Рeen ontwerp van Ars̬ne Heitz. De vraag die restte was: hoeveel. Niet vijftien, ook niet veertien en al helemaal niet het ongeluk brengende dertien. Na twee jaar kwamen de ambtenaren uit op twaalf. (bron: NRC)

Marco ingezworen

20:38 mareku 0 Comments


In Wenen werd vandaag Marco ingezworen als eerste Homo gemeenteraadslid. Nou denk je gemeenteraadslid? lekker belangrijk, maar als je weet dat Wenen ongeveer de helft van Oostenrijk is begrijp je de comotie daar. Misschien herinner je je dat Eddie en ik Marco en Cornel getuigen waren bij hun huwelijk in april (uh... we waren de enige aanwezigen zelfs...). Doordat Marco oostenrijker moest worden, zijn ze officieel nu niet meer getrouwd, maar dat komt wel weer. Op twee vandaag een reportage met interview met de oostenrijkse kanselier! :-) Bravo Marco!

90 kilo!

17:54 mareku 0 Comments

Het is gelukt! Vandaag woog ik voor het eerst 90 kilo! Nu klinkt dat in een tijd dat juist veel mensen kilo's kwijt willen een beetje vreemd, maar ik ben erg blij met deze toename... :-)
Vorig jaar woog ik nog 80 kilo en mede dank zij de Optibollen shakes nu 90 kilo (met het zelfde vetpercentage) Doel: 95 kilo...

Ken is compleet losgeslagen

13:59 mareku 0 Comments

Vroeger leek ie zo onschuldig, maar het vriendje van Barbie lijkt compleet losgeslagen en doet dingen met zijn vrienden die Barb denk ik niet wil weten...

50.000 homoparen in Nederland

13:49 mareku 0 Comments


Een nieuw onderzoek van het CBS. Het betreft hier slechts 1 % van alle samenwonende paren. Wel grappig om te weten dat het 50/50 vrouwen/mannen paren zijn en dat van de mannenparen er slechts 1% met een kind woont (Paul de Leeuw dus!) :-)

Amsterdamse Makelaars in de krant

12:46 mareku 0 Comments

Niet een heel positief stuk over Joep en de MVA in de Volkskrant... Het begin van het einde? (klik op de foto om het artikel te kunnen lezen)

Dopingcontrole op sportscholen

12:38 mareku 0 Comments

Het CDA wil dat in sportscholen op doping wordt gecontroleerd. Sporters die zijn betrapt op het gebruik van verboden middelen, moeten net als wedstrijdsporters worden bestraft, bijvoorbeeld een sportschoolverbod krijgen of worden beboet. Waar slaat dit nou weer op?! Nog even en de keukenkastjes thuis worden elke dag gecheckt ;-)
Laat het CDA zich met andere dingen bezighouden (opheffen van de partij ?)

Brokeback Mountain

18:59 mareku 0 Comments

Liever zie ik Jake denk ik toch in de nieuwste van Ang Lee. Een film over de "verboden" liefde tussen twee cowboys...

Jarhead

18:57 mareku 0 Comments

Nieuwe film van Sam Mendes over de eerste golfoorlog. Met Jake Gyllenhaal... :-)

Spinning round and round

11:28 mareku 0 Comments

Het wordt alengs kouder en kouder en de wind guurt om het huis (zelfs Sinterklaas is al aangekomen) Tijd om meer binnen wat aan de conditie te doen. Gisteren dus een Kenny-Joyce Team 900 aangeschaft. Een spinningfiets die staat als een huis. Het 25 kilo zware vliegwiel zorgt ervoor dat je letterlijk niet zo makkelijk kan stoppen! Mij benieuwen of Eddie hem ook weet te vinden... :-)