Verdonk draaft door

11:59 mareku 0 Comments

Mahmoud Asgari and Ayaz Marhoni were Iranian teenagers who were hanged in Edalat (Justice) Square in Mashhad, northeast Iran, on July 19, 2005. The executions were first reported by the Iranian Students' News Agency in an online article on the same day, indicating that the two were executed because they had been caught having sex with each other.
(bron wikipedia)

Nu is de situatie daar echt niet verandert en nu wil verdonk de 10 homojongens die naar Nederland zijn gevlucht om de doodstraf te ontlopen (want zo simpel is het) gewoon terug sturen. Ik neem aan dat het een vergissing is en dat de tweede kamer haar weer wakker schudt.

Googlebom

09:33 mareku 0 Comments


Een Googlebom is een poging om het PageRank™-algoritme van Google te beïnvloeden en zo een bepaalde pagina hoog op de resultatenlijst van deze zoekmachine te laten verschijnen, bij woorden die niet in overvloed op die pagina voorkomen. In het uiterste geval komt de pagina bovenaan de resultatenlijst te staan; als men dan de ik-doe-eengokfunctie gebruikt levert dat als resultaat de gekozen pagina op. Google bombing is mogelijk doordat deze zoekmachine - alsook de meeste andere - niet alleen de frequentie van woorden op een pagina telt, maar ook het aantal links dat naar die pagina verwijst. De woorden die zo'n link bevat worden getoetst aan de ingegeven zoekopdracht.

Het fenomeen werd algemeen bekend toen het een groepje linkse internetters lukte de woorden "miserable failure" naar de officiële site van George W. Bush te linken. Een antwoord bleef niet uit: Een groot aantal rechtse Amerikanen bouwde onder de zelfde woorden een link in naar de homepage van Michael Moore. De links werden zo vaak gemaakt dat thans alleen het woord "failure" al genoeg is om beide sites bovenaan de resultatenlijst te krijgen. Een andere bekende googlebom is "Weapons of Mass Destruction". Deze zoekactie leidde tot een paar jaar geleden nog naar de deze site de site lijkt op het eerste gezicht een doodnormale 404-foutmelding te geven, maar blijkt bij nader inzien toch iets anders te suggereren. Nederlandse equivalenten zijn "raar kapsel" (leidt naar de pagina van Jan Peter Balkenende) en "gladjakker" (komt uit op de homepage van Camiel Eurlings).

Een recent voorval van googlebombing is de zoekopdracht "vreemdelingenhaat" die de website van de Nederlandse Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk oplevert.
(bron: wikipedia)

Zo zie je maar weer eens hoe "objectief" Google is! In een recent artikel over Google in Business 2.0 werd de ondergang van Google aangekondigt doordat ze op termijn niet in staat zouden zijn objectieve zoekresultaten te genereren en zo de resultaten (en de advertenties!) waardeloos blijken te zijn. We kennen allemaal het fenomeen van subjectieve zoekresultaten als we een hotel zoeken in een bepaalde stad: zelfs met de exacte naam van het hotel krijg je eerst allerlei hotel websites.

Een leuk dagje Schiphol

13:15 mareku 0 Comments


Vandaag stond Milaan op het schema. Helaas hadden we 4 en een half uur vertaging op schiphol. De terugreis was ook een drama. De bespreking ging gelukkig wel goed, dus het was niet voor niets...

Zoekallehuizen.nl doorbrak 'slot' op makelaarssites

15:55 mareku 0 Comments

ARNHEM - De makers van Zoekallehuizen.nl hebben meerdere keren de beveiliging doorbroken op sites van NVM-makelaars die geen bezoekers van de zoekmachine duldden. Dat bleek donderdag tijdens de behandeling van een kort geding van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) tegen de nieuwe site.

Een advocaat van de ontwikkelaar noemde het omzeilen van de beveiliging gerechtvaardigd, omdat het een gerichte, gecoördineerd middel van NVM was om het monopolie op informatie uit de woningmarkt en het eigen "goudmijntje" (Funda.nl) te beschermen.

"Misbruik van de machtspositie", oordeelde ze. Desondanks zegde de maker toe niet langer ongewenst directe links aan te bieden naar advertenties elders.

Ik was bij de behandeling vanchtend en het was bijznder interessant. Alle cases over deeplinken werden doorgenomen en ik denk dat de uitspraak van de rechter bepalend zal zijn vor het Nederlandse internetlandschap.

Nana

15:52 mareku 0 Comments

De beroemste vrouw met bril, Nana Mouskouri houdt er mee op! Haar afscheidstournee is 13 maart in amsterdam. Jammer dat ik er niet bij kan zijn :-)))

Koken met Pat

19:27 mareku 0 Comments



Gisteren sinds jaren weer eens een kookcursus begonnen bij Pat van der Wall Bake. Pat is een geweldig vrouw die humor, enorme vakkennis en een goede training combineert. Van haar heb ik leren snijden. Noelle en ik waren dan in ons nopjes toen we hoorden dat er nog plek was op deze geliefde cusrus. De eerste avond ging het om griet. Jammer dat is vanaf nu zoveel weg ben, de volgende lessen maak ik dus niet mee. eddie zal invallen... Mij benieuwen wat we binnenkort thuis te eten krijgen. :-)

Parijs Bonjour!

00:12 mareku 0 Comments

Vanmiddag met Eddie naar Parijs gereden. We hadden eigenlijk een afspraak met Niek en Rubt, maar Niek moest plots naar New York, dus dat is nu verzet naar Juni/Juli. Het westin had een mooie kamer voor ons gereed en we zitten midden in het centrum - om de hoek van alles zogezegd. We hebben in Le Grand Colbert gegeten, een echte parijse brasserie.

Dauphine met Marijke en Ton

19:17 mareku 0 Comments

was ik er gisteravond al met Mirabeau, vanmiddag zat ik er weer: ons nieuwe restaurant Dauphine. Het eten en de bediening is niet echt ok, maar het is wel makkelijk zo 2 etages naar benee. Marijke en Ton zijn van Mindshare, het mediabureau en zij brachten mij op de hoogte van de nieuwste inzichten in medialand.

Toch gewonnen!

19:07 mareku 0 Comments


Zenuwachtig voor het verlossende bericht


Opgelaten met de champagne
Vanavond gegeten met de Mirabeau jongens, Adjan, Heini en Eric. Ze zaten in een pitch voor de geheel nieuwe funda.nl website die we dit jaar hopen uit te brengen. Aan de pitch deden alle belangrijke website bouwers van Nederland mee. We hadden de champagne al koud gezet, maar vonden het leuk om ze eerst nog een beetje in de waan te laten. Ze waren bleekjes en nerveus toen we hen allerlei additionele vragen begonnen te stellen, maar dat verandere snel in uitgelaten gelach en blozende gezichten toen bekend werd dat ze de winnaars waren.

Polen

10:40 mareku 0 Comments


Gelukkig maar dat funda niet zo snel opschiet in Polen: de situatie daar voor homo's schiet niet echt op. Demonstraties worden verboden en radio Maria verkondigt genezing. Het zal wel weer wat tijd nodig hebben denk ik...