BUIT

17:38 mareku 0 Comments


Je moet natuurlijk bewijzen hebben dat je hier geweest bent. Nou heb ik dat natuurlijk omdat mijn photshop vaardigheden nog verder omhoog zijn gegaan (ik denk niet dat het programma nog enig geheim voor me heeft). Nu nog alleen betere foto's. Maar gelukkig houden ze hier in Miami van echte bewijzen en geven ze je telkens een T-shirt.
Dus zie je hierboven mijn collectie van de afgelopen 4 dagen:
T-shirt 1: Het officiele photoshopworld 2006 Miami shirt
T-shirt 2: Photoshop TV shirt (ik was bij de opnamen vandaar)
T-shirt 3: Nikon Photo Safari shirt
T-shirt 4: Midnight Madness shirt
T-shirt 4: Layers magazine, waar ik nu een abo op heb.

Gelukkig is het nu voorbij want mijn koffer zit nokkie vol.

Midnight Madness en Guru Wars

17:32 mareku 0 Comments

Tradities genoeg hier op photoshopworld: één van de leukste dingen daarvan is midnight madness waar ik samen met Matt Kowalski was hier in het hotel. Een soort kwis en danving with the (photoshop)stars ineen. Totale gekte en daarom juist zo leuk - zeker hier in de VS want iedereen doet direct vanaf het begin vollop mee.
Bij de guru wars krijgen de instructeurs een aantal willekeurige foto's , een opdracht (maak een poster voor een dierenkerkhof bv) en 10 minuten om er wat van te maken... Maar goed dat iedereen zijn keyboard shortcuts zo goed kent.

Vetter dan VET

03:07 mareku 0 Comments



Met verbazing weer om me heen gekeken vandaag: Alle amerikanen zien er het zelfde uit. Ze hebben allemaal het zelfde (GAP) aan en zijn zonder uitzondering allemaal te dik. Een weekje hier en je denkt nooit meer aan een dieet... :-)
Zeker niet als je de tien tonners ziet, die hier op de conference toch zo'n 10% van de totale bezoekers uitmaken. Ze kunnen niet meer lopen, ze waggelen een beetje. Zelfs Photoshoppen helpt niet meer...

Katrin Eisman

02:50 mareku 0 Comments

Vandaag een training gehad van een andere held(in) van mij: Katrin Eisman. Zij is de deskundige op het gebied van foto retouche en restauratie. Haar boeken zijn wereldberoemd en ze geeft les aan de School of Visual Arts in New York. Katrin was heel aardig en bleek nog veel slimmer te zijn met Photoshop dan ik al dacht. Gelukkig vond ze mij ook aardig en kreeg ik een boek van haar (het enige dat ik nog niet had) met een opdracht.
Mijn dag en verblijf hier kan natuurlijk niet meer stuk.
Ik heb ook de opnamen gehad die ik dinsdag in de Zoo gemaakt heb. Helaas kan ik ze niet goed bewerken op mijn laptop, dus publiceer ik ze later wel. (moet ze nog een beetje op pimpen...)

Ondertussen op het strand...

04:04 mareku 0 Comments

voor de deur van het center

03:46 mareku 0 Comments

Photoshop TV - live!

03:34 mareku 0 Comments

Photoshop TV is de meest bekeken en gedownloade videopodcast in de wereld. De aflevering van volgende week werd opgenomen op de beursvloer. The Photoshopguys, Scott Kelby, Dave Cross and Matt Kloskowski presenteerde het live. Alles ging natuurlijk mis, ben benieuwd wat er van over blijft. Dat zien we maandag dus.
Gelukkig herkende Scott mij direct en vroeg mij om een foto (wat ik natuurlijk toe stond... :-)) )
Nee werkelijk: Scott is echt een van mijn helden. Het is ongelooflijk wat die man allemaal voor elkaar krijgt. Hij is voorzitter van de NAP, uitgever van Photoshopuser, organisator van de conferentie en ook best verkochte computerboek schrijver (lees Photoshop) ter wereld. Ik heb al zijn boeken en van hem heb ik photoshop geleerd. Hij is ook nog eens heel grappig en aardig. Het was dus wel en bijzonder moment om hem te ontmoeten. (inmiddels is hij natuurlijk een goede vriend geworden...)
Overigens zijn alle schrijvers van een beetje photoshopboek hier en geven trainingen: het niveau is (mede daardoor) gelukkig heel hoog.

Photoshop CSI

03:25 mareku 0 Comments

Vanochtend begon het dan: photoshopworld. Er zijn hier denk ik 2.000 deelnemers van de 50.000 NAP leden. En ze komen allemaal uit de VS, ik ben denk ik de enige buitenlander (wel zo leuk). Er zijn 45 trainingsessies verdelt over 3 dagen, dus het is hard werken en ik kan zedus niet allemaal volgen. Ik heb gekozen voor de meer creatieve sessies.
Tijdens de key note speech werden er eerst T-shirts het publiek ingegegooid (zie boven) wat de stemming er goed inbracht, daarna volgde een hele leuke nep aflevering van CSI Miami.
Adobe labs liet een aantal nieuwe dingen zien, waaronder Adobe Lightroom beta 3 met... ingebouwde GPS meta data en directe doorkoppeling naar Google Maps. Geo marketing gaat dus nu echt van start en er is gen weg meer terug. Dit gaat heel groot worden en wat de consequenties precies zijn kan ik niet overzien.
Ook leuk uit Adobe Labs, maar nergens anders te zien: picture infringement software die kan zien of er met een foto geknoeid is met bv. photoshop. Het bekijkt onderandere of de cloningstamp gebruikt is door mathematische modellen. De resultaten waren spectaculair en zullen zeker in rechtzaken gebruikt worden.

Homo voetbal

02:25 mareku 0 Comments


Ik weet zeker dat als hij had meegedaan we wel van de moslims gewonnen hadden...Al was het maar de schoonheidsprijs. :-)

Foto door Vincent Versace

02:22 mareku 0 Comments

Op fotosafari

01:45 mareku 0 Comments

Vanmiddag dan het eerste deel van Photoshopworld: de Nikon fotosafari. We kregen een nieuwe Nikon D200 mee om uit te proberen in de Miami zoo. Het geheel stond onderleiding van Vincent Versace een bekende fotograaf hier in de VS. Voor veel deelnemers was de Nikon echter bijzaak en ik heb zelden zulke grote telelenzen gezien. Iedereen had minimaal 3 camera's bij zich. Om spullen zitten amerikanen meestal nooit verlegen... :-)
De Apen werden speciaal voor ons gevoederd en ik schoot tientallen plaatjes. Kreeg ook gelijk fotografie les en weet nu het een en ander over stops en invulflits en hoe je het goed gebruikt. De opnamen worden nu gebrand en ik kan ze donderdag laten zien... Mij benieuwen. De 200D? Niet zo bijzonder, geef mij maar mijn Canon 350D.


Moslims verslaan homo's op voetbalveld.

01:35 mareku 0 Comments


AMSTERDAM - Moslims hebben homo's dinsdag op het voetbalveld een forse nederlaag bezorgd. Een team van islamieten en een team van homoseksuelen speelden een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen elkaar in Amsterdam. Doel was om de twee groepen dichter bij elkaar te brengen. De moslims wonnen gemakkelijk met 4-0. (telegraaf)
De reacties van de lezers zijn nog leuker...

Art Deco en het strand

01:26 mareku 0 Comments




Vandaag niet veel anders gedaan dan hangen bij het zwembad, het strand en wat art deco gebouwen opMiami Beach... :-)

Ondertussen

11:38 mareku 0 Comments

Ondertussen blijft het aantal homohuwelijken stabiel. (het antal echtscheiding trouwens ook)

Homo's in het nauw...

11:36 mareku 0 Comments


De intolerantie tegen homoseksuelen in Nederland neemt toe. Als gevolg hiervan passen homoseksuelen hun gedrag op straat aan. Handje vasthouden, openlijk zoenen, een te strakke broek, een te kort kapsel – veel homoseksuelen doen er niet meer aan (nrc)

Een te strakke broek lijkt me nooit lekker en wat is een te kort kapsel? :-)

warm op ocean drive

00:41 mareku 0 Comments

Miami verkennen

00:21 mareku 0 Comments

Fiets op Ocean Drive
Uitzicht vanuit kamer.

Na eerst vanochtend bij het zwembad ontbeten te hebben, genoot ik nog eerst even van het uitzicht vanuit mijn kamer op de 6de etage. Ik heb een hoekkamer met twee kanten glas van onder tot boven en dat is heel spectaculair. Het weer is hier prima en het is flink smeren geblazen. Bij Miami South Beach huurde ik een fiets om de komende dagen hier lekker heen en weer te kunnen fietsen. Het is hier allemaal heel plat en er valt onderweg veel te zien. Het convention center waar Photoshopworld gehouden wordt is op 20 minuten afstand via 1 rechte weg langs de kust en van het vaste land naar het eiland wat miami beach is.
Het was een gekkenhuis op Ocean Drive iedereen moest en zou die paar honderd meter op en neer lopen. Het viel op als je een shirt aanhad en het was een komen en gaan van homo's of jongens die (tevergeefs) dat proberen te zijn.
Ik ben inmiddels al weer wat bruiner en verheug me op nog een zonnige niets-te-doen dag.