Capriccio

11:26 mareku 0 Comments

Het nieuwe seizoen van De Nederlande Opera begon vandaag met Capriccio van Strauss (Richard natuurlijk). Het was een lange zit: twee en een half uur zonder pauze... De eerste twee uur zijn een drama: voortkabbelend verhaal en muziek, geen actie op het toneel... De man naast mij bezig als snel in te dutten terwijl anderen telkens hun horloge raadpleegden. Geen wonder dat ze er geen pauze in durven te stoppen: dan is namelijk iedereen gelijk WEG!
Maar dan komt het en zingt de gravin een half uur lang een van de moosite aria's die je gehoord hebt. Alles vergeten en met die herinnering verlaat je de zaal...

Speciaal voor Eddie

11:47 mareku 0 Comments

Ja hoor Ed, wees gerust: jullie zitten hier ook al! :-)

Barcelona

11:44 mareku 0 Comments

Vandaag even op en neer naar Barcelona om daar een presentatie te geven aan de CEPI. De presentatie ging goed, maar heel weinig gezien van de stad. Jammer want het maakte op mij een veel rijkere indruk dan mijn vorige bezoek een aantal jaren geleden. Het gaat goed met Barcelona!

Groeten uit Helsinki (color correctie en raw)

11:17 mareku 0 Comments

1.2 Million Flickr Photos Geotagged After First 24 Hours

07:44 mareku 0 Comments

Dat gaat wel heel hard...

read more | digg story

Flickr's Geotagging

17:45 mareku 0 Comments

Hier dan het officiele nieuws: Flickr is ook geobased. Het gaat nu wel heel hard he?

read more | digg story

Hmmm

07:30 mareku 1 Comments

Toch wel leuk die Tom of Finland he? ;-)

Foto´s met GPS

13:05 mareku 0 Comments

Eindelijk is er dan een GPS tracker voor foto´s (of video´s natuurlijk). Sony heeft net een aardig aparaatje op de markt gebracht die je GPS positie logt. Als je de gegevens uitleest, koppelt hij de GPS gegevens met de datum en tijd van de digitale foto´s. Dan kan je met het resultaat via Google maps kijken waar je welke foto gemaakt hebt. Dat wordt natuurlijk interessant voor flickr en vergelijkbare sites.
Ik denk dat het mogelijkheden gaat bieden die we nu nog niet goed kunnen overzien, maar die heel leuk gaan zijn.

De Golf van...uh...Golf!

07:28 mareku 0 Comments


Eindelijk dan toch de beroemde golf vaas van Alvar Aalto gekocht. Aalto betekent golf in het Fins, dat kan geen toeval zijn...

Fidelio

07:25 mareku 0 Comments


Finland is ook beroemd om zijn vele goede (klasiek geschoolde) ariesten. Tijd voor een avondje opera dus in het fraaie operahuis. We konden op rij 1 in het midden zitten en zaten zo op een armsafstand van de dirigent (Ralf Weikert). Dat gaf een hele bijzondere ervaring, het leek wel of we zelf dirigent waren. :-)Fidelio van Beethoven is een opera waarin weinig gebeurt op het toneel, maar des te meer in de muziek. Het geheel finse ensemble (met de beroemde bas Matti Salminen) was uitstekend en we hebben dus zeer genoten.