Hope

08:53 mareku 0 Comments

Nieuwe serie van Erwin Olaf.

Zwaantje

10:56 mareku 0 Comments

Met trots presenteer ik de nieuwe Margot Fonteyn: Lisa! Gisteren begonnen op balletschool de Toverfluit met haar lange carriere...

Laatste blik op Osaka

10:40 mareku 0 Comments

Met deze foto van het kasteel van Osaka, geomen vanuit onze slaapkamer neem ik afscheid van Japan en van een duizelwekkende vakantie: enorm veel gezien en gedaan. Drie weken van huis is dan ook wel erg lang en eigenlijk ben ik wel weer blij datwe morgen naar huis vliegen. Thuis is gelukkig ook heel leuk! :-))

Trouwindustrie

10:35 mareku 0 Comments

Rara wat zou dit zijn? Een klein kerkje in Frankrijk of Italie? Mis het is een kamer in een hotel: Het Sheraton in Kobe om precies te zijn. Het trouwen is hier een hele industrie: Je moet trouwen, dat is 1. Je geeft daar een JAARsalaris aan uit, daat is 2 en 3: Je doet dat in een hotel.
Dat hotel bootst nauwkeurig een westerse bruiloft na (zoals je dat kent van de film). Dus ook in een kapelletje met christelijke symbolen - die hier natuurlijk helemaal niets betekenen. Ieder hotel heeft een aparte bridal reservation department waar je alle wensen in verschillende pakketten kan afnemen. De bruid en haar moeder kunnen proefslapen, natuurlijk wordt alles van te voren zo-ie-zo gerepeteerd.

Volwassen worden dag

10:32 mareku 0 Comments


Terug in Osaka voor de laatste dag in Japan. Vandaag is de dag dat iedereen die 20 wordt in 2006 allemaal tegelijk volwassen wordt. Het is een drukte van belang en op straat kom je heel veel 20-jarigen tegen die zich voor deze dag speciaal aangekleed hebben.

Hollandhuis in Kobe

10:29 mareku 0 Comments

Kobe

10:26 mareku 0 Comments

Inmiddels zijn we in Kobe aangekomen. De stad werd getroffen door een fikse aardbeving in 1995 en grote gedeelten van de stad zijn dus geheel nieuw. De oude europese wijk uit begin 20ste eeuw staat er gelukkig nog en alle landen zijn er wel vertegenwoordigd (ook Holland!).