The story continues...

08:55 mareku 0 Comments

(From De Volkskrant)

Concurrentie Funda groeit
Van onze verslaggever Merijn Rengers
AMSTERDAM - De concurrentie voor de huizensite Funda neemt snel toe, net op het moment dat de directie van het bedrijf is weggestuurd door grootaandeelhouder NVM (de Nederlandse Vereniging van Makelaars). Ten minste twee grote partijen beginnen op korte termijn initiatieven die sterk lijken op de succesvolste huizensite van Nederland.

Uitleg
Het eerste komt van de Rabobank en het mediabedrijf Talpa van John de Mol. Uit een recente melding bij de mededingingsautoriteit NMa blijkt dat Rabo en Talpa werken aan een ‘online-platform voor woningzoekende consumenten, aanbieders van woningen en aanbieders van producten en diensten op de woonmarkt’. Rabo is al eigenaar van Funda-concurrent Zoekallehuizen.nl.

Volgens een woordvoerder van Talpa wil het mediabedrijf zich meer profileren op het thema wonen. Op dit moment richt Talpa zijn pijlen vooral op voetbal. Daar moet het nieuwe initiatief ‘Woonmerk X’ – dat volgens de zegsman nog in de ontwerpfase verkeert – verandering in brengen.

Een tweede Funda-concurrent, Jaap.nl, gaat aanstaande maandag van start. Deze nieuwe huizensite is een initiatief van een aantal investeerders achter het succesvolle bedrijf Makelaarsland, die samenwerken met een grote bank.

De computers van Jaap zoeken op alle huizensites (ook die van NVM-leden) naar te koop staande woningen, zodat er meer woningaanbod op de site staat dan op Funda. De woningen worden met grote foto’s en uitgebreide omschrijvingen doorgeplaatst. Bob Kuijs, oud-makelaar en een van de investeerders, hoopt zo huizenzoekers weg te lokken bij Funda.

Volgens Kuijs is het een kwestie van tijd dat het huizenaanbod van NVM-makelaars, dat nu nog alleen via Funda te raadplegen is, wordt vrijgegeven. ‘Wij spelen hier op in. Huizenverkopers hebben het recht om op alle goede websites te staan, en niet alleen op Funda.’

Makelaarsland, waarbij Kuijs eveneens betrokken is, blijkt een groot succes. De doe-het-zelf-makelaar groeide in twee jaar tijd uit tot het grootste makelaarskantoor van Nederland, ondanks zware tegenwerking door de NVM. Kuijs verwacht opnieuw tegenwind van de brancheorganisatie. ‘Wij gaan heel ver met het doorplaatsen van informatie, maar we denken dat het wettelijk gezien mag.’

De entree van nieuwe concurrenten is koren op de molen van de voormalige directie van Funda, die vorige week door de NVM aan de kant werd gezet. De oud-directeuren wilden snel stappen zetten om de website concurrerend te houden, maar kregen daarvoor geen steun van de NVM.

Photo auction at Sothebys

11:29 mareku 0 Comments






Some of the pictures I am interested in at the upcoming Photographs auction at Sothbeys Amsterdam.

Eco Movement Scooter

17:28 mareku 0 Comments


Thanks to my friends at Eco-Movement I now am the proud owner of a electric scooter. It is amazingly silent: no noise at all! And cheap to own and to drive.
I needed a new helmet because driving a scooter with a motor helmet is perhaps a little bit silly So I bought the Nolan N30 with white race striping...
The Hema scooter insurance is an excellent choice and can be bought completely online.
The only thing I need now is the scooter itself... It will be delivered next Tuesday.

SMS and save a tree!

20:16 mareku 1 Comments

Today the guys from eco-movement were here to demonstrate their eclectric scooter (I bought one, more about that later this week) They have nice project. SMS Boom to 2255 and your money is used to save a tree. Please do!

La Bayadere - time for some relaxation

20:13 mareku 0 Comments

A beautiful performance by The National Ballet in Het Muziektheater was a wonderful way to relax a little. Thanks to No & Go!

Oops !

21:40 mareku 2 Comments

And yet an other

09:40 mareku 1 Comments

From website emerce.nl

No Comment part whatever

09:37 mareku 0 Comments

Trouw Daily Newspaper

Dilemma

07:34 mareku 0 Comments

Yep I am stuck in a dilemma. What if Al decides to run after all? Should I drop Barrack...
After an Oscar, a nomination fro the Peace Nobel prize, a rock concerrt what more publicity do you need to get the next president?
Maybe a Gore / Obama ticket?
By the way let's hope that Al first goes on a diet before running :-)

No Comment part V

07:32 mareku 0 Comments

(from planet multimedia website)

Funda moet van NVM exclusief blijven


Gepubliceerd op maandag 26 februari 2007
Makelaarsvereniging NVM wil de exclusiviteit van Funda handhaven en heeft daarom de directie, die meer openheid wilde, naar huis gestuurd.
Funda zit dus zonder directie nu directeur Marque Joosten en twee collega-directeuren afscheid
hebben genomen van 's lands grootste makelaarssite.
Dat gebeurde na een conflict met de grootste aandeelhouder NVM, de Nederlandse Vereniging
van Makelaars. Deze ging ging niet akkoord met de wens van de directie om van Funda een
open site te maken met daarop ook aanbod van niet-leden van de NVM.
Tegen NRC zei president-commissaris Bert Vis dat de directie met de geslotenheid ook de
betrouwbaarheid van de informatie op het spel zou zetten.

Kwaliteit
De NVM is juist bezig om de regels voor leden aan te scherpen teneinde het onderscheid met
niet-leden in kwaliteit te benadrukken. Dat past in het geheel niet bij een 'open' Funda waar
huizen van leden en niet-leden van de NVM naast elkaar getoond zouden moeten worden.
Joosten cs. zijn voorstander van een open site, omdat dit voor het pubkliek en voor het bezoek
aan de site beter zou zijn. Ze zien ook de concurrentie, onder meer van het door de Rabobank
gekochte Zoekallehuizen en van het expanderende Miljoenhuizen.nl toenemen.

No Comment part IV

07:29 mareku 0 Comments

(From the Volkskrant)

Makelaars trekken aan het langste eind in strijd om Funda
Achtergrond Van onze verslaggever Merijn Rengers

AMSTERDAM - De ruzie tussen de directie van Funda, met afstand de populairste huizensite van Nederland, en grootaandeelhouder de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bereikte vrijdag een voorlopig hoogtepunt. De complete directie van de huizensite werd door de raad van commissarissen (lees: door de NVM zelf) naar huis gestuurd na een conflict over de te volgen koers.

De directie wilde zo snel mogelijk de site Funda, die nu nog exclusief toegankelijk is voor mensen die een NVM-makelaar in de arm nemen bij het verkopen van hun huis, openstellen voor derden – zo zeggen diverse goed ingevoerde makelaars. Door zo’n openstelling zouden ook klanten van bij andere beroepsorganisaties aangesloten makelaars, zoals de VBO, en wellicht zelfs particulieren die zelf hun huis verkopen, toegang krijgen tot Funda.

De Funda-directie wilde deze verregaande stap zetten omdat zij de concurrentie voor de vooralsnog ongenaakbare huizensite vreest. Links en rechts zijn de afgelopen jaren huizensites opgedoken, die vollediger zijn dan Funda omdat ze niet alleen het aanbod van de NVM-makelaars tonen, maar ook de woningen van andere verkopers op hun site plaatsen.

De verregaande plannen die de Funda-directie op eigen houtje had opgezet om een snelle openstelling te realiseren, waren tegen het zere been van de NVM. De makelaarsorganisatie zit niet te wachten op de openstelling, omdat consumenten vooral voor een NVM-makelaar kiezen omdat zij zich dan verzekerd weten van een advertentie op Funda. Voor veel woonconsumenten staat of valt de aantrekkelijkheid van de NVM bij de exclusiviteit van Funda.

De ruzie om Funda gaat derhalve over meer dan over een huizensite: die gaat over de toekomst van de NVM, en vormt een nieuw probleemdossier op het bord van de makelaarsorganisatie. Die strijdt niet alleen met de Funda-directie, maar moet zich ook verweren tegen verzet uit eigen kring. Steeds meer grote makelaarsorganisaties hebben het idee hebben dat zij los van de NVM sterker staan dan als gehoorzaam lid van de brancheorganisatie.

De traditiegetrouw assertieve Amsterdamse makelaars rebelleren onder leiding van vastgoedondernemer Jan Wieger van der Linden openlijk tegen de NVM, en een aantal landelijke makelaarsketens zijn in het geheim oriënterende gesprekken gestart over de mogelijkheid om uit de makelaarsvereniging te stappen, zo melden betrokkenen.

Ook de banken knabbelen, uit eigenbelang, aan de hegemonie van de NVM. Zij hebben het afgelopen jaar hun inkomsten uit het oversluiten van hypotheken zien opdrogen – een gevolg van de licht gestegen rente. Om marktaandeel te behouden op de hypotheekmarkt richten de financiële instellingen zich daarom steeds nadrukkelijker op mensen die een huis (ver)kopen. En als de banken daarbij de makelaars kunnen passeren, dan doen zij dat.

Zo is de Rabobank sinds kort eigenaar van Funda-concurrent zoekallehuizen.nl en biedt de Postbank via de makelaars van iBlue goedkope makelaarsdiensten aan.

Ook gonzen er geruchten in de makelaardij dat op korte termijn een nieuwe Funda–concurrent, gefinancierd door weer een andere hypotheekbank, het levenslicht ziet.

Kenners van de markt twijfelen niet of Funda 2010 haalt; daarvoor is de positie van de site te sterk. Maar het aantal makelaars dat denkt dat de NVM ongeschonden die datum haalt, daalt met de dag.