Kerstavond in Tokio

01:27 mareku 0 Comments

Vandaag waren we in Roppingi Hills, een nieuw winkel, woon en werk gebied. Het is zoals alles hier in Japan tot in de details en heel sophisticated uitgewerkt. Daarna gingen we nog wat winkelen en zagen we de beroemde Prada winkel van Herzog & de Meuron. Inmiddels zagen we alle Japanners rondom de kerstbomen met lichtjes staan om foto's te nemen. De restaurants zaten propvol met mensen die een kerstdiner zaten te eten. Het lijkt erop dat ook Japan nu "officieel" kerst aan te vieren is. Mount Fuji was prachtig vanui onze hotelkamer te zien in de ondergaande zon...

Diner op zijn Japans

14:48 mareku 0 Comments


voorgerecht

groenten

vlees

sla

toetje
de rekening

Hoe ik Opa Jan Joosten tegenkom...

14:41 mareku 0 Comments

Een bezoek aan Tokio is natuurlijk niet compleet zonder even langs te gaan bij Opa Jan Joosten (de jonge). Hij kwam namelijk als eerste westerling aan in Japan in 1609 (met het schip De Liefde). Het is een van de zeer zeldzame beelden van personen in dit land, ze hebben het veiligheidshalve daarom maar beperkt tot zijn hoofd :-) ). Een mooi carrillion hoort er ook nog bij. Het staat op een druk punt in Ginza tegenover het centraal station in een wijk die oorspronkelijk "Joosten" heette, leuk he?

Op verjaardagsbezoek bij de keizer

14:24 mareku 0 Comments


De keizer van Japan was jarig vandaag en wij waren natuurlijk uitgenodigd voor het feestje. Het is maar twee keer per jaar dat de keizer zich laat zien, laat staan dat ie wat zegt. Zorgvuldig werden we gecontroleerd en kregen we een japans vlaggetje. Samen met duizenden anderen stonden we een uur te wachten totdat (exact op tijd) de keizerlijke familie zich vertoonde. Ze bleven stokstijf staan. Waren ze het wel? Was het een promotie van Madame Tusaud? Nee opeens zei de keizer wat (Hij was erg blij dat we er waren). Iedereen riep "Banzai!" en het was alweer voorbij...

Nieuwe plaatjes

14:38 mareku 0 Comments

Vandaag een nieuwe camera gekocht. 6.0 mega pixels, steady shot, film, slideshow etc. etc. en dat alles op creditcard formaat. Ongelooflijk. Ik moet dus mijn blog nu kunnen voorzien van mooie plaatjes...

Een geluk bij een ongeluk...

14:18 mareku 0 Comments

Onze trip naar Japan en Nieuw Zeeland was een impulsaankoop naar aanleiding van een niet te weigeren aanbieding van Air New Zealand. Goedkoper ticket naar de andere kant van de wereld bestaat er niet. Omdat we ANZ vliegen kregen we ook geen klm e-ticket en konden we ook niet van te voren inchecken. Op schiphol bleek dat we op de standby lijst terecht waren gekomen. Er waren 12 plekken tekort in Economy. Met behulp van de Flying Blue Goldcard werden we direct up gegrade naar Business en konden we heel relaxed de lange vlucht (12 uur) volhouden. :-))

De kalender kan weer in de prullebak

18:50 mareku 0 Comments


Vandaag was het zover: de laatste (werk)dag van 2005. Morgen op vakantie! Het was een spannend jaar voor funda (en dus voor mij) maar het resultaat is geweldig en alles wat we wilden is gelukt. Op naar 2006. Op naar een nieuwe kalender!

Weer te lang

18:44 mareku 0 Comments

Die Peter jackson moet nou eens stoppen! Hoewel had ie dat maar eerder gedaan met de montage van KingKong die we gisteren zagen. Het is veels te lang. Drie uur film voor een verhaal dat makkelijk in 90 minuutjes verteld had kunnen worden. Het geld zullen ze wel terug verdienen, maar een hit wordt het niet denk ik. jammer want er zijn wel spectaculaire beelden en sommige acteurs spelen goed.

Domme Paolo

18:36 mareku 0 Comments

Paolo di Canio is aanvoerder van Lazio, de voetbalclub uit Roma. Hij zwaait hier niet naar zijn fans maar geeft de fascistengroet. Ik hoop dat ie voorlopig niet meer mag voetballen. Als aanvoerder heb je een nog grotere verantwoordelijkheid en moet je zo-ie-zo beter uitkijken wat je doet.