Lorca

13:31 mareku 0 Comments

Om de hoek van ons hotel liep ik een van mijn grote helden tegen het lijf (nou zijn standbeeld dan): Federico Garcia Lorca. E'en van de belangrijkste spaanse dichters. Ik heb zijn werk voor het eerst gelezen toen ik spaans studeerde op Nijenrode en ben er altijd een beetje aan blijven hangen. Dit is een van zijn mooiste gedichten: donkere liefde uit 1935. (Hij werd in 1936 door de Spaanse Nationalisten vermoord).

Ay voz secreta del amor oscuro

¡Ay voz secreta del amor oscuro!
¡ay balido sin lanas! ¡ay herida!
¡ay aguja de hiel, camelia hundida!
¡ay corriente sin mar, ciudad sin muro!

¡Ay noche inmensa de perfil seguro,
montaña celestial de angustia erguida!
¡ay perro en corazón, voz perseguida!
¡silencio sin confín, lirio maduro!

Huye de mí, caliente voz de hielo,
no me quieras perder en la maleza
donde sin fruto gimen carne y cielo.

Deja el duro marfil de mi cabeza,
apiádate de mí, ¡rompe mi duelo!
¡que soy amor, que soy naturaleza!

Madrid

13:28 mareku 0 Comments


Na bijna het verkeerde vliegtuig ingelopen te zijn kwamen we toch nog op tijd aan in Madrid. We hebben maar via roomservice op mijn kamer gegeten, want de restaurants gaan hier pas om een uurtje om 21:00 open (en dan ben lig ik al dood in de goot van de honger).
Het gesprek met onze vrienden van Idealista verliep heel hartelijk en voorspoedig. Na twee en een half uur terugvliegen naar Amsterdam ben ik blij dat ik weer even thuis ben. Tot woensdag dan want dan is het op en neer naar Dublin... :-)

Hazelnoot pasta

13:26 mareku 0 Comments

We reden van Treviso naar Milaan en kwamen onderweg bij de Autogrill de laatste aanbieding van Nutella tegen: 3 kilo potten! Dat is met recht voor een heel weeshuis (of een doorsnee Italiaans gezin). :-)

Euro Trip

13:24 mareku 0 Comments

Net terug van vakantie en hop alweer samen met Eric het vliegtuig in voor een bliksembezoek aan mogelijke Europese partners. De eerste stop was vandaag Treviso: een hele leuke stad waar we een heel goed gesprek hadden.

Gerrit

13:21 mareku 0 Comments

Tsja Waldemar blijft leuk als gerrit met zijn duifies... Vandaag nog maar een keer " Ja zuster Nee Zuster" gekeken.

Yaoi

18:48 mareku 0 Comments

Ik heb eindelijk ook Yaoi ontdekt: softe manga homoporno bedoelt voor japanse meisjes... ???
Begrijp jij het nog? Het schijnt een variant te zijn op de vele (manga) bloembollen reeksen en fotoromans. Ik heb er drie (vertaalde) besteld bij Amazon. Ik hou je op de hoogte.

O, ja en ook mooi natuurlijk: de Atlas van Blaeu

10:01 mareku 0 Comments

Een enorm groot en dik boek met hele mooie uitklap kaarten: een must voor elke cofee table... :-)

Tante Leni strikes again

08:56 mareku 0 Comments

Gisteren bij Dolfijn het lang verwachte boek AFRICA van Leni Riefenstahl opgehaald. Het is een speciale uitgave van Taschen ivm hun 25 jarig bestaan. Voor nog geen 50 euro krijg je een juweel van een boek met foto's van volkeren die denk ik niet meer bestaan...

Economist

08:47 mareku 0 Comments

Goed artikel in te economist van deze week over de ontwikkelingen in China. De auteur beschrijft exact wat ik dacht de afgelopen twee weken.