Shopping spree in KL

11:13 mareku 0 Comments

De petronas torens (zie hier boven) zijn wel heel erg hoog als je er zo dicht op staat. Het zijn de torens van het staatsolie bedrijf en dus een enorm prestige object (liever gezegd objecten, want het zijn er twee...). Onderin het complex is een groot winkelcentrum en gelukkig voor eddie zijn al zijn favoriete winkels hier gevestigd. De prijzen liggen hier denk ik iets lager dan in Nederland, hoewel electronica hier niet echt goedkoper is. Voor de rest is het hier echt ongelooflijk goedkoop: ik moet er alsmaar aan wennen. Ik heb toch jaren in Oost europa gewoond, waar de mensen bijna het zelfde verdienen als hier - maar daar was alles toen bijna even duur. In een heel goed restaurant ben je met zijn tween max 10 euo kwijt. (drie gangen). Blikje cola: 10 eurocent. Twee DVD's op de markt: 3 euro's etc. etc. Dit is het paradijs voor Eric denk ik want al deze prijzen zijn nog onderhandelbaar ook! :-))
Ik onderhandel maar even niet - je kan wel van 20 eurocent er 18 van maken, maar laat die jongens ook eens een zilvervloot hebben!

Ik heb met Bart gelunched in een italiaans restaurant waar rode neuzen "verplicht" waren... Daarna Sahara gekeken op één van mijn mega plasmaschermen op mijn hotelkamer - goede kopie. Wat nasi besteld en maar weer snel gaan slapen. Nog een paar uur inhalen en ik ben bij...

Aangekomen in Maleisie

07:13 mareku 0 Comments

Vanochtend om 07:00 aangekomen, na een redelijke vlucht (1 uur vertraging).
Ik on vrijwel direct inchecken in het hotel, waar bleek dat ze me hadden up gegrade - altijd welkom natuurlijk :-)
Ik heb hier dus een hele hoek van het hotel op de bovenste verdieping en kijk over KL uit. Niet dat er veel te zien valt want het is hier altijd bewolkt lijkt het wel.
Nadat ik een douche had genomen kwam Bart (onze man in KL) me ophalen en kreeg ik een presentatie van het onderzoeksbureau over de onderzoeken die we de afgelopen tijd hier hebben laten doen. Al snel blijkt dat we hier nog aan het begin zijn van internetlistings (dus dat is mooi) en dat er grote verschillen zijn tussen de chinesen en de maleiers. De chinesen zijn geinteresseerd in de waarde van huis en zien het als investering, de maleiers nodigen veel mensen thuis uit en zijn daarom meer geinteresseerd om er een thuis van te maken en minder een belegging.
Er zijn geen funda concurrenten en de naam funda ligt hier heel goed. Met simpele middelen komen we al heel ver denk ik, maar laten we eerst maar ens de gesprekken met mogelijke partners afwachten. Wist je dat huizen met huisnummer 4 hier veel goedkoper zijn dan andere huisnummers (4 betekent ongeluk voor de chinesen...) De makelaarsituatie is hier vrijwel gelijk aan die van Spanje, dus kunnen we die learnings goed inzetten. Na afloop was ik toch wel een beetje moe... pfffft!
Even liggen op bed en daarna met Bart wat Laosiaans (?!) gegeten. Daarna vroeg naar bed want ik moest een hele nacht inhalen...

Kuala Lumpur: here I come!

21:14 mareku 1 Comments


Morgenochtend vlieg ik naar Kuala Lumpur om daar samen met Bart de mogelijkheden van funda maleisie te onderzoeken in gesprekken met mogelijke partners. We hebben al een kwalitatief en kwantitatief onderzoek laten doen door Millward Brown (je weet wel dat onderzoekbureau dat ook al ons onderzoek in Nederland, Polen en Ierland doet). De vlucht duurt een uur of 10 en er is denk ik een tijdsverschil van 8 uur. Ik kom dus pas vrijdagochtend aan en ga dan direct door naar de presentatie van het onderzoek. We hebben tig gesprekken gepland en ik ga dus ook pas weer woensdag retour richting amsterdam. Ik ben nog nooit in KL geweest en ben heel benieuwd. Met name ook naar het hoogste gebouw van de wereld: De Petronas Towers.
Ik heb een KLM ticket, maar vlieg Malaysia Airlines ?! Ik verblijf -op aanraden van Bart- in het KL Hilton (moet net nieuw zijn).

Ingo's eigen weblog

Vandaag Ingo geholpen aan zijn eigen weblog. Zo kan die jongen tenminste ook zijn ideen aan de wereld kwijt. De blog heet complexity perspective en waar het exact over gaat weet ik ook niet... :-)