Gelukkig Nieuwjaar!

07:25 mareku 0 Comments

8 uur eerder dan in Nederland hadden we hier in Osaka oud/nieuw. In het hotel was een aftel-party maar Eddie en ik waren te moe om maar iets te doen. Iedereen een heel gelukkig en gezond 2006!

Eindelijk!

07:09 mareku 0 Comments

Eindelijk! We hebben er geloof ik letterlijk de hele wereld naar gezocht, maar hier zijn dan de Louis Vuitton Cup schoenen in Eddie's maat. Gelijk gekocht dus. Heeft die jongen ook eens een paar fatsoenlijke sloffen :-)

Als er 1 schaap op de weg is...

07:06 mareku 0 Comments

Tsja er wonen hier 4 miljoen mensen en 24 miljoen schapen...

Rabobank

07:04 mareku 0 Comments

In elk klein dorp is er hier wel een filiaal van de .... Rabobank! ??

Opletten wat je eet...

07:01 mareku 0 Comments

Ik de plaatselijke supermarkt van wanganui verkopen ze veel zaken bulk. Dus suiker, meel etc.
Maar als je niet ff oplet zit je vogelzaad te eten in plaats van musli of hondebrokken ipv taai taai, want het zit allemaal kriskras door elkaar heen in de bakken :-))

Zonnen

06:59 mareku 0 Comments

Gloeiwormen

06:54 mareku 0 Comments

Vandaag waren we in de beroemde gloeiwormen grottten van Waitomo hoewel wormen? Het zijn gewoon larven van een vlieg die 9 maanden vissen op muggen die via een rivier de grotten binnenkomen en vervolgens op de gloeiende lichamen van de larven afkomen. Maar ja larven verkopen minder lekker dan wormen, vandaar dat iedereen het over de wormen heeft. Het was heel grappig om te zien: een grot vol LCD lichtjes terwijl je op een boot op de rivier dreef.
We zijn nu aangekomen in New Plymouth een rijk oliestadje aan de westkust van Nieuw Zeeland.

Large?

06:48 mareku 0 Comments

Eddie dacht dat ik wel honger zou hebben en had de "large" hawai pizza vanmiddag voor mij besteld in de enige eetgelegenheid in de wijde omtrek van de gloeiworm grotten... Dank je wel Eddie! :-))

Koopie!

19:47 mareku 0 Comments

De electronica is hier veel goedkoper dan in Nederland. Ik heb hier de nieuwe 30 gig iPod gezien voor 250 euro (NL: 329 euro). Maar ja dat was wel een witte en ik heb mijn zinnen gezet op zwart... Ook digitale camera's kosten veel minder. Kleding en sportschoenen zijn ook niet duur - ik vermoed dat ze hier geen importbeperkingen uit China hebben.

Op bezoek bij Les Mills

19:40 mareku 0 Comments

Nu we in Auckland waren moest ik natuurlijk even langs Les Mills. De man die miljoenen mensen elke dag weer laat zweten op zijn spinninglessen. Toch knap dat je als Nieuw Zeelander dat voor elkaar krijgt en een soort "patent" hebt op spinnen. (Hij noemt het zelf RPM). Zijn HQ is een enorme sportschool hier midden in het centrum met een Les Mills kledingzaak... De koffers worden al zwaarder en zwaarder :-)
's Middags door het regenwoud richting Hamilton gereden. Er is hier veel gesloten omdat NZ tussen kerst en oud en nieuw vakantie blijkt te hebben.

Narnia

21:24 mareku 0 Comments

De bios hier is prima! Omdat het boxingday is waren veel winkels en andere gelegenheden dicht. Prima kans dus om een film te bekijken en laten ze hier nou net nieuwe stoelen geinstaleerd hebben. Ik viel bijna in slaap. Of dat door de stoel kwam of door de film (Narnia) weet ik niet. De film stelt heel erg teleur. Hele mooie effecten en beelden alleen het lijkt wel of je naar een samenvatting zit te kijken van 3 uur. Het verhaal wordt overal maar wat aangestipt zonder enige diepgang. Jammer want het boek zal wel goed zijn.

Auckland

21:19 mareku 0 Comments

Na een lange, lange vlucht (11 uur) zijn we dan nu aangekomen in Auckland, Nieuw Zeeland. Het is hier 12 uur vroeger dan in Nederland. Boven zie je ons uitzicht uit de (Hilton) hotel kamer in de haven. Het is hier zomer en zo'n 22 graden. Iedereen loopt dus in korte broek - hoewel ze hier uberhaupt niet veel geven om hoe je gekleed gaast :-)

Advanced Step in Innovative Mobility

21:13 mareku 0 Comments

Ons laatste uitje in Tokio was aan het technologie musuem. Daar zagen we ook ASIMO - een robot van Honda. Het is ongelooflijk levenecht wat die robot kan en hoe hij reageert. Zou die keizer van Japan dan toch...?

Japanse humor

21:11 mareku 0 Comments

Kerstdiner

20:08 mareku 0 Comments

Een voordeel van Tokio: alle restaurants hebben etalages met daarin voorbeelden van alle gerechten die ze serveren... Wij aten bij de Vietnamees - en nee ze hadden geen loempia's.