Boottochtje

20:30 mareku 0 Comments



Vanochtend met de boot naar de dierentuin van Helsinki gevaren. De tuin is op een aantal eilandjes midden in de baai en dat geeft een heel fraai effect. Ze hebben mooie verzameling van katachtigen rondlopen die je op een haar na kan benaderen.

Tom of Finland

20:15 mareku 0 Comments

In het stedelijk museum van Helsinki was een tentoonstelling van de beroemste Fin: Tom of Finland. Deze kunstenaar heeft eigenhandig het beeld van "stoere homo's"(ja die bestaan ook) bepaald in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw. De klonen die daardoor ontstonden waar groterdeels te danken aan zijn tekeningen die -vaak ondergronds- verspreid werden in de hele wereld. Tegenwoordig kost een orginele "Tom" als gauw een milletje of zes...

Superman is een homo

20:09 mareku 0 Comments

Vanmiddag Superman Returns gekeken en ja hoor: Superman MOET wel homo zijn (al was het alleen al vanwege zijn terlenka pakje)

helsinki

18:47 mareku 0 Comments



Gisteravond laat aangekomen in Helsinki. De KLM had een leuke (airmiles) aanbieding en ook Holiday Inn Helsinki deed een duit in het zakje. Voor vrijwel niets een paar dagen Helsinki leek ons wel wat. Het weer was prima, het hotel in het midden van alles en er zijn interessante musea en gebouwen in Helsinki: kan dus niet foutgaan.
Vandaag wat monumenten afgegaan en de stad wat bekeken. Het doet heel Oost Europees aan, beetje Russisch. Niet zo gek als je je beseft dat Finland vroeger een provincie van Rusland was. Wat we niet wisten is dat Zweeds hier ook een officiele taal is (het is ook onderdeel van Zweden geweest vandaar). Dat scheelt want Zweeds is nog wel te lezen.
Het eten houdt niet over en qua drank zie je alle jongeren hier met een 12 pack over straat lopen...

Ik zeg niks II...

17:01 mareku 0 Comments


Uit de Volkskrant van vandaag:
De grootste webstek voor huizenzoekers in Nederland, Funda, heeft geen plannen à la Igglo, laat
directeur Marque Joosten weten. Al hebben ze wel zijn belangstelling. ‘Er zitten echter wel haken en ogen aan. Zillow is een succes wat bezoekersaantallen betreft, maar de waarde van huizen op de website wijkt aanzienlijk af van de werkelijke waarde.’ Ook in Nederland zijn websites die op basis van de postcode een schatting geven van de waarde van een huis. Joosten: ‘De resultaten daarvan zijn echter zo slecht dat niemand ze serieus neemt of gebruikt.’ Een koper moet volgens hem ook meer weten dan de marktwaarde, zoals de vraagprijs, de woz-waarde (een waardering die de gemeenten hanteren om de onroerendzaakbelasting te bepalen) en de herbouwwaarde van een huis.

Ik zeg niks... ;-)

15:36 mareku 0 Comments


Van nu.nl:
Geen homo's in top bedrijfsleven
De absolute top van het bedrijfsleven is schijnbaar onbereikbaar voor homo's. In de raden van bestuur van 24 fondsen genoteerd aan de AEX, de belangrijkste Nederlandse beursindex, zit geen enkele homo of lesbienne. Dat blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Management Team dat vrijdag wordt gepubliceerd.
Management Team deed een rondgang langs de belangrijkste beursbedrijven. Daaruit blijkt dat van de in totaal 125 bestuursleden er niet een homo is, of daar openlijk voor uitkomt.
Volgens verschillende mensen die Management Team aan het woord laat, is er sprake van een 'roze plafond'. Ze verwijzen daarmee naar het glazen plafond, dat de beperkingen aangeeft van vrouwen in het bedrijfsleven.
"Ik ken voldoende mensen op hoge posities in het bankwezen of de rechterlijke macht die hun mond stijf dichthouden over hun geaardheid, uit angst voor hun carrière", vertelde Max Hemelraad, directielid van het veilinghuis Sotheby's aan Management Team.
Ook enkele topmedewerkers van het logistieke concern TNT en bankverzekeraar ING zeggen dat er sprake is van een roze plafond voor homo's en lesbiennes in het bedrijfsleven. Volgens Management Team hebben enkele grote bedrijven, waaronder TNT, ING, Shell en ABN Amro, initiatieven genomen die de mentaliteit ten opzichte van homoseksualiteit moet verbeteren.


Ze bedoelen waarschijnlijk de sponsoring van de gay canalpride boten...

De 15 sites die Nederland veranderden

19:16 mareku 0 Comments


NRC NEXT en ook de NRC hadden vandaag een artikel over de sites die de afgelopen 15 jaar Nederland veranderden en wie stond in dat lijstje van de meest belangrijkste sites van de afgelopen 15 jaar: FUNDA.NL ! :-)))

Helsinki here we come

14:20 mareku 0 Comments


Nu Eddie en ik onze trip naar Helsinki aan het voorbereiden zijn kwam ik deze Finse Pet Shop Boy tegen op YouTube. Dat belooft nog wat daar! :-)

Steve Jobs laat steken vallen

11:55 mareku 1 Comments


Bij de laatste Worldwide Developers Conference van Apple een week geleden was Steve niet de oude Steve. Hij liet steken vallen, kwam niet uit zijn woorden en liet anderen grote gedeelten van de presentatie doen... Hier nog een keertje zijn eerste keynote voor de MacIntosh uit januari 1984...