En... Daar istie Weer!

02:13 mareku 0 Comments

Je weet dat overal waar ik ben, ik Thijs tegen kom. En natuurlijk ook dit keer. Hij was niet speciaal overgekomen voor een lunch met ons, maar het scheelde niet veel. Omdat ik in het verleden heb geschreven in mijn blog dat ik zo verbaasd ben dat waar ik Thijs aantref, ik ook altijd halfvolle glazen wijn aantref, dronk Thijs nu louter (Voss) water...
Het was ee hele nuttige en leuke bijeenkomst daar in The Rontunda in Nieman Marcus.

Nieuwe modellen

02:09 mareku 0 Comments

Vandaag ook presentaties gehad van de oprichters van bijvoorbeeld dailycandy, een email internet publicatie met 1 miljoen abonees (en een waarde van $ 120 miljoen) en method (people against dirt) een nieuw schoonmaakmiddelen bedrijf. Les: bedrijven moeten eerlijk zijn om succesvol te willen zijn. Hoe eerlijk is funda eigenlijk?

A room with a view

02:05 mareku 0 Comments

Gisteren een feestje van Trulia gehad in the watermark een penthouse van ongeveer 100 m2, met een paar kleine kamertjes voor een slordige 3 miljoen dollar... wel een leuk uitzicht.

Best Friends

02:04 mareku 0 Comments

Move over Google! De dag dat Microsoft terugslaat

23:28 mareku 0 Comments

Microsoft demonstreerde haar nieuwe "luchtfoto" product: local live.
Door opnames te maken vanuit vliegtuigjes van 80% van de VS kan je echt zien wat je bij Google Earth mist. Je kunt om gebouwen heen vliegen, heel gedetaileerd kijken. Locaties opslaan etc. Nog niet in Nederland, maar als het er is zal funda.nl er zeker gebruik van gaan maken. Dit verandert de regels van het spel compleet.Hier boven zie een vogelvlucht blik op San Francisco, je kunt heel diep inzoomen. Probeer het maar eens.

Sami (en Trulia) vallen door de mand...

23:26 mareku 0 Comments

Sami (een directeur van Trulia) hield een heel verkeerd verhaal met hele slechte sheets. Het is ongelooflijk verwarrend en bar saai. Brad trekt hem letterlijk van het podium af en dat is het definitieve einde van het geloof dat ik voor deze reis in Trulia had...

itunes en muziek delen

23:39 mareku 0 Comments

Een van de leuke dingen van internet gebruiken in een Amerikaans hotel is dat er altijd wel iemand is op het zelfde IP nummer die zijn iTunes bibliotheek deelt. En zo kan je naar alle muziek luisteren van Bill of Robert.

Een heel gelukkig begin

23:16 mareku 0 Comments

Daniel Gilbert de auteur van Stumbling on happiness was de eerste gast van vandaag en hij heeft een geweldig verhaal. (Heb dan maar ook direct het boek gekocht hier om de hoek). Hij is psychologie professor op Harvard en zijn boek gaat over hoe mensen geluk ervaren en wat ons gelukkig maakt. Niet een zelfhelp boek, maar een overzicht van de wetenschappelijke informatie en experimenten die er nu beschikbaar is over dit onderwerp. Waarom willen we overal controle over hebben? Waarom willen we zelf dobbelstenen gooien? Waarom maakt geld eigenlijk niet gelukkig? En waarom zijn mensen met kinderen ongelukkiger dan mensen zonder kinderen? Ik hoop het na lezing van het boek eindelijk te weten... :-)

Armistead Maupin

14:52 mareku 0 Comments

Nog maar net bekomen van mijn ontmoeting met Katie liepen Marijn en ik langs de AMC bioscoop. Daar stond ook een bordje: Vanavond sneak preview van The Night Listener. De nieuwe film van Robin Wiliams naar het boek van Armistead Maupin. Een van Amerika's grootste levende schrijvers en beroemd geworden met The Tales of the City, dat zich hier in San Francisco afspeeld en ook tot een televisieserie is gemaakt. Nu ben ik al maanden aan het wachten op de release van die film dus was de keuze snel gemaakt. Ik regelde twee tickets. De zaal was afgeladen en de film waanzinnig goed: uitstekend geacteerd, goede karakters en ook nog spannend. Ik kreeg exact het zelfde gevoel als toen ik het boek las: de sfeer was het zelfde de humor. na afloop was er een receptie van Miramax de filmjongens waarbij wij natuurlijk ook uitgenodigd waren. Ik sprak met Armistead over het omzetten van het boek naar film en wat daar bij kijken komt. Hij wil heel graag nog naar Amsterdam komen want hij is er maar 1 keer een paar dagen geweest. Ik nodigde hem uit om bij de premiere van de film in Nedeland langs te komen. Dat leek hem een goed idee. Mij benieuwen...

Katie Melua

14:42 mareku 0 Comments

Ik ben me aan het orienteren op het Nikeplus runningprogram en ging na afloop van het congres nog even langs de applestore hier om de hoek. Daar zag ik een bordje staan dat hedenmiddag een zangeres een half uurtje zou zingen in het auditorium: Katie Melua!
Ik rende naar boven, zag dat het concert net afgelopen was en dat er zo'n 20 mensen op af waren gekomen... Twintig mensen voor Katie Melua? De vrouw die miljoenen CD's heeft verkocht in Europa, wereldberoemd in Nederland en omstreken?
Ja niemand heeft nog ooit van haar gehoord. Ik vroeg aan Katie hoe ze dat ervaart en ze zei dat ze het geen probleem vindt: hier kon ze nog gewoon over straat lopen.
Katie wordt hier een groot succes daar ben ik van overtuigd, met zo'n stem en een paar goede songs moet dat lukken. Ik wensde haar veel succes. Ze stond er natuurlijk op om samen met mij op de foto te gaan: vooruit dan maar weer :-)
PS: ze is niet echt groot he?

Het congres begint

14:31 mareku 0 Comments

Vanochtend vroeg direct in de rij: het ophalen van de congres badge en sponsor rommel. We starten met een voor congres over hypotheken en internet. Het gaat met name over hoeje leads krijt, wat je er vervolgens mee moet doen en hoe je mensen op je site houdt (met wat van content). We zien heel veel leuke voorbeelden en al denkende komen we zelf ook nog met wat nieuwe ideen voor funda. Huiswaarderingen is helemaal "hot" in de VS en is eigenlijk een dissatifier geworden: als je het niet hebt komen mensen niet mer naar je website.
Grote afwezige ook dit jaar: Homestore, of zoals ze zich nu noemen Move.com...
Tragisch om te zien dat het bedrijf steeds dieper en dieper wegzakt.
Rich Barton (zie midden boven) van Zillow hield een slim verhaal: 1o dingen die ik over vastgoed geleerd heb. Slim omdat hij zich daarmee heel bescheiden opstelde en dat is na alle tumult rondom Zillow de laatste tijd hard nodig. Ongelooflijk wat ze binnen een maand of 6 bereikt hebben (het bedrijf is nu al gewaardeerd op een slordige 200 miljoen) en daarmee zie
je maar weer hoe SUPERhot huiswaarderingen zijn.
Brad hield een verhaal over internet, transparantie en privacy dat helaas voor hem niet helemaal goed uit de verf kwam: hij liet een verbaasde zaal achter...

Trulia

06:36 mareku 1 Comments

We hadden een afspraak met Pete Flint van Trulia, de eerste vertical search engine voor real estate in de VS. Pete was een van de oprichters van Last Minute.
We hadden een heel interessant gesprek over search engines en vastgoed. Het waarom en de redenen waarom consumenten zoiets zouden gebruiken ipv destination websites als funda.nl
Het viel op dat hij de propositie voor de consumenten nog niet goed gedefineerd had. Wel voor de brokers en makelaars - die ziet hij ook als zijn primaire doelgroep.
Ook viel op dat dt soort start-ups met name bezig zijn met hun waarde ontwikkeling en hun venture capital aandeelhouders. Ik hoop contact te houden met Pete en zijn mede directeur Sami. Ik denk dat we nog veel van ze kunnen leren terwijl we zelf waarschijnlijk een heel andere route gaan en blijven bewandelen...

Lincoln Blackwood

06:28 mareku 0 Comments

Richard kwam ons ophalen om naar Trulia te gaan. Zijn Lincoln Blackwood is een gigantische auto waar met gemak 5 smarts in passen... Hij is gebaseerd op de navigator en is in een kleine serie (ca. 3000 stuks) als super pick up gebouwd. Het is ook een van de grootste flops in de autohistorie. Beetje vergelijkbaar met de Ford Edsel.... Het reed... uh... amerikaans zullen we maar zeggen ;-))

Kuleto

06:25 mareku 0 Comments

We aten traditioneel de eerste avond in Kuleto - het beste Italiaanse restaurant van San Francisco en ook als gebruikelijk aan de chef's counter.

Rupert III

06:22 mareku 0 Comments

Rupert III reisde in stijl mee en genoot bijzonder.

San Francisco here we come - of toch NIET?

06:07 mareku 0 Comments

Vandaag verrokken naar San Francisco voor het jaarlijkse Inman News Congres over technologie en vastgoed. Het belooft weer heel interessant te worden met partijen als zillow, trulia en craigslists. we vlogen Lufthansa omdat dat de helft goedkoper is en we hopen dat we toch op de terugweg een flat bed hebben.
Bij het inchecken keek de mevrouw heel vreemd. Ze keek naar de paspoorten en dan weer naar de frequent flyer passen van United. marijn en ik keken elkaar al aan: wat doet dat mens gek!
Ze keek naar Marijn en vroeg: " is dit de juiste frequent flyer pas?"
"ja natuurlijk" "Maar van wie is dan dit paspoort?" We bogen voorover en zagen daar de glimlach van Merel uit het vermeende paspoort van Marijn opduiken.
De ernst van de situatie drong ons direct door: MARIJN HAD HET VERKEERDE PASPOORT BIJ ZICH! En dat al een week of tig...
Boarding zou over 3 kwartier aanvangen en zo zou ze onmogelijk de VS inkomen. Er zat dus niets anders op dan heen en weer naar huis te rijden en het paspoort op te halen. Marijn vloog weg op zoek naar een taxi en ik informeerde over latere vluchten. (Die er niet bleken te zijn). wat er ook niet was was een directe weg naar Amsterdam terug want de gehele weg was in het kader van het zomeronderhoud van het Nederlandse wegennetwerk geheel AFGESLOTEN.
Gelukkig had Marijn een chauffeur die exact alle sluipwegen wist - NIET DUS!
De minuten tikten door en elke 10 seconden hadden Marijn en ik contact. Ging ze het halen?
Merel had inmiddels alle babies en foetussen uit haar handen laten vallen en was naar huis gereden om het juiste paspoort op te zoeken.
1 minuut voor closingtime checkte Marijn in en renden we naar de Gate. Daar kwamen we als laatste net op tijd voordat de deuren dicht gingen.
Als verrassing had Lufthansa toen nog een vertraging van minstens 3 kwartier... :-0

De familie reunie

06:02 mareku 0 Comments

Marijn heeft binnenkort een reunie van haar moeders familie. Zij gaat een compilatie maken van oude familiefilms. Die zijn echter allemaal op VHS (en die zijn oorspronkelijk super 8 of dubbel 8). Onze Sony DVD harddisk recorder kan dat echter in een zucht omzetten naar DVD en vandaar is het makkelijk verwerken in Adobe Premiere. Ik gebruik elements II en daarmee is al genoeg te doen.Ruis weghalen, beelden schoonmaken en terugbrengen naar echt zwart/wit croppen etc. Ben benieuwd hoe de film wordt...