Marc Veyrat aan het werk met stikstof

11:01 mareku 0 Comments

Toetje 5

10:49 mareku 0 Comments

Grapefruitpudding, griesmeelpap, Pistachionootjes cake en saffraanijs.

Toetje 4

10:45 mareku 0 Comments

Rood fruit ijs en een lyche aardbei merengue.

Toetje 3

10:41 mareku 0 Comments

Chocolademousse met rode peper en tomaat, ijs van chocolade, sinasappel en thijm.

Toetje 2

10:39 mareku 0 Comments


Fruit wekpotje met mint appelsap.

Toetje 1

10:38 mareku 0 Comments

Safraan, Lavendel en Mocca mousse

Kaaswinkel

10:36 mareku 0 Comments


Een heuse kaaswinkel om uit te kiezen...

Groenten

10:34 mareku 0 Comments

Gestoomde groenten met een dragon mint saus.

Lam

10:32 mareku 0 Comments

Lamscarré met thijmsaus en polenta geinjecteerd met kaas.

Aardappelpuree

10:30 mareku 0 Comments

Truffelstukjes met aardappelpuree en bittere chocolade.

Vis

10:28 mareku 0 Comments

Stukje zeebaars in plastic gekookt met zeewierpuddingdecoratie

Garnalencocktail

10:22 mareku 0 Comments

In stikstof bevroren grapefruit met garnalen mousse.

Stukje vis

10:20 mareku 0 Comments

Stukje vis uit het meer van Annecy met knollenwortelsaus.

Bolletje ijs

10:17 mareku 0 Comments

Bolletje garnalen en mint/anijs ijs met sinasappelgelei.

Spaghetti

10:10 mareku 0 Comments

Spaghetti van gepureerde groenten met paprikasaus en beschilderd met kaas.

Kippensoep

10:08 mareku 0 Comments

Kippensoep met parmazaan, room en een dennetakje.

Eitjes

10:06 mareku 0 Comments

Kwarteleitjes met een varenkruiden dropsaus.

Ravioli

10:03 mareku 0 Comments

Groentenravioli met kruidenvinaigrettemousse met appelgelei.

Kruidenbrouwsel

10:01 mareku 0 Comments

Een glas bergkruiden, erwtjespuree met frambozensaus.

Conserven

09:59 mareku 0 Comments

gepureerde groenten, verpakt als doperwten met kaneelschuim in een blikje.

Foie Gras

09:10 mareku 0 Comments

Maar dan wel met een groene appel / Anijs saus en anijs mikado...

yoghurt

09:07 mareku 0 Comments

Yoghurt van Foie Gras?!

Brood

09:05 mareku 0 Comments

Een hele bakkerswagen komt voor je tafel rijden...

Amuse

09:02 mareku 0 Comments

Carpaccio met geinjecteerde pesto, een kruidenbuideltje met een flesje mint stikstof limonade, een mousse van saffraan en nog wat ondefinieerbaars

Het eten

08:59 mareku 0 Comments

Tsja wat kan je zeggen over het eten? Dat het meer dan € 300 per persoon kost? Dat je dan wel alles krijgt wat op de kaart staat? Dat het bestaat uit injectiespuiten, stikstof "Ovens", vis in plastic en de meest vreemde smaak sensaties?

Ik zal het gewoon maar eens laten zien...

Marc Veyrat

08:55 mareku 0 Comments


De grote dag was daar: we waren op bezoek bij de beste, meest innovatieve, geniale (en in ieder geval peperdure) kok van de wereld: Marc Veyrat.
Hij liep met krukken vanwege een ski ongelukje en deed ons in alles direct denken aan Peter Sellers als Toulouse Lautrec... :-)

Het bureau

18:53 mareku 0 Comments


Dankzij de iPod in de Mercedes kunnen we nu ongelimiteerd luisteren naar het hoorspel Het Bureau naar de boeken van Voskuijl. We zijn nu halverwege en hebben denk ik in het totaal zo'n 50 uur geluisterd. Er zijn 475 afleveringen, dus we hebben nog wel wat te gaan. Het is een heel goed hoorspel en de karakters komen echt tot leven. Al is dat met sommige personages in de boeken niet echt een voordeel (Bart, Ad, Nicoline etc. etc.)
We leven met Maarten mee.
Toen we in Grenoble dus het restaurant "Au Bureau" tegenkwamen was de lunchplek snel bepaald.

Franse Jongens

18:47 mareku 0 Comments

Wat is dat toch tussen franse jongens en een armband met naamplaatje? Om dat uit te zoeken ben ik het experiment aangegaan en heb nu een band met mijn naam erop.

Ondertussen...

08:50 mareku 0 Comments

Afgelopen weekend werd een poging tot een homo demonstratie in Moskou hardhandig verstoort door radicalen met de hulp van van de authoriteiten. Zelfs Volker Beck, een bekend Duits parlementslid werd in elkaar geslagen en vastgehouden op het politiebureau. Human Watch vraagt nu om een onderzoek naar de gebeurtenissen. Ik denk niet dat dat gaat gebeuren want Putin houdt niet zo van openheid. Zelfs het onderzoek naar de gebeurtenissen van Beslan leverde helemaal geen antwoorden op.
Het is waarschijnlijk nog een kwestie van wennen... Maar ondertussen vallen we in Nederland terug naar een situatie van decenia geleden. Zo zie je maar weer dat vrijheid een heel kostbaar goed is dat je voortdurend moet verdedigen.

Calder

08:39 mareku 0 Comments


Calder in de beeldentuin van Foundation Maeght, een schitterend (klein) museum in St. Paul de Vence.

Route Barree

08:44 mareku 0 Comments

In de buurt van Grasse liepen we behoorlijk vertraging op omdat iemand aan het verhuizen was... Na een half uur gaf ie het op en keerde onverichte zaken terug...

Grasse

08:43 mareku 0 Comments

Regenbui in Nice

08:37 mareku 0 Comments

En plots goot het in Nice: met bakken kwam het uit de lucht, gelukkig maar want daardoor was het ook weer lekker snel voorbij...

Francois Pompon

08:22 mareku 0 Comments



Na jaren eindelijk dan maar toch gekocht: de ijsbeer van Pompon in de museumwinkel van het Musee des Beaux-Arts de Dijon. Eerder had ik ook al de giraffe gespot en die hebben we er dus ook maar bijgekocht.

Ondertussen...

08:19 mareku 0 Comments

Stilleven in St. Paul de Vence

08:17 mareku 0 Comments

VLEEEEEES

08:09 mareku 0 Comments


Tussen de middag mag ik graag een stukje vlees eten: een cote du boeuf met haricot vert.

Pont du Gard - ook een leuk viaduct natuurlijk

19:28 mareku 0 Comments

Ruysdael in Frankrijk

19:25 mareku 0 Comments

Stinkende kazen (of juist niet...)

19:17 mareku 0 Comments

Vanmiddag een bezoek gebracht aan de grotten waar de echte roquefort kazen worden gerijpt. Het ruikt er... uh... bijzonder!

Het viaduct

19:09 mareku 0 Comments

Heel indrukwekkend: het viaduct van Millau het is nog hoger dan je al denkt. (hoger dan de Eiffeltoren bv.) En het is heel mooi, rank en slank.

Pas laat, heel laat is het eten voorbij

18:38 mareku 0 Comments

In de keuken

18:36 mareku 0 Comments

Eddie in de puree met de aardappelpuree

18:26 mareku 0 Comments

En de rest...

18:19 mareku 0 Comments