Ruby en Nick

08:38 mareku 0 Comments

We aten met Ruby en Nick die een schitterend appartement in St. Germain hebben. Vol met kunst natuurlijk. Nick is in Parijs een Chineze fotografie collectie aan het opbouwen en we waren diep onder de indruk. Zo zeer dat we prompt vroegen of hij nog een foto kon bemachtigen van een fotograaf.
Na een lange, lange avond vol kunst en cultuur gingen we naar bed, tenminste dat dachten we maar doordat Frankrijk de WK wedstrijd van Brazilie had gewonnen, was het nog lang onrustig in de straten rondom het hotel.

De pendule van Foulcoult

08:34 mareku 0 Comments

We hebben het nagemeten maar gelukkig: de aarde draait nog!
De pendule van Foulcoult in het Parthenon gaf het bewijs.

Gnomon Astronomique

08:31 mareku 0 Comments

In de St. Sulpice is volgens The DaVinci Code de roseline te vinden. Het bleek echter gewoon een astronomische lijn te zijn. De kerk echter heeft het nog nooit zo druk gehad...

Een Thalys avontuur

08:01 mareku 0 Comments

Vrijdagmiddag naar Parijs. Met de auto wellicht toch niet zo handig vandaar dat we voor de Thalys hadden gekozen. Omdat we er 3 kwartier voor vertrek achterkwamen dat het hotel dat we geboekt hadden (Artus in Germain de Pres) toch niet gereserveerd bleek en we dat dus nog snel moesten regelen, kwamen we wat later aan op CS.
Daar lipe de ticketmachine vast en werd er slechts 1 ticket geprint met nog 10 minuten te gaan. Het personeel van de service balie werd heel zenuwachtig en 5 minuten van te voren was de enige mogelijkheid nog een extra ticket te kopen en dat later te verhalen. doorweekt (30 graden) kwamen we de trein binnen rennen, die gelijk vertrok.
Tot Brussel is het een boemel, daarna gaat ie pas zoals ie hoort...
Maar goed we waren wel om 21:00 stipt in Parijs en de eerste entrecote lag al op me te wachten.

Kleuren

17:37 mareku 0 Comments


Er is een leuke plug-inn voor Photoshop van Akvis waarmee je heel eenvoudige zwart/wit foto's en bijvoorbeeld cartoons kan inkleuren.

Om misverstanden te voorkomen...

17:35 mareku 0 Comments

Dit is dus Barnaby en Troy, niet die jongen en man die in de vorige post in bed liggen... :-))

Midsomer Murders...

17:27 mareku 0 Comments

Op dit moment zitten Eddie en ik midden in de detectiveserie Midsomer Murders. Inspecteur Barnaby en zijn sergeant Troy lossen in dromerige engelse dorpjes allerlei moorden op. Lange afleveringen (ca. anderhalf uur) maken een goede opbouw mogelijk en de verhaallijnen zijn complex. Je weet gelukkig niet na 5 minuten wie het gedaan heeft.

Christiano Ronaldo

09:36 mareku 0 Comments

Tsja, als je dit toch weer ziet hebben we mischien toch wel terecht verloren van de Portugezen... :-) (leuke oorbel trouwens...)

Funda als speelgoed

17:02 mareku 0 Comments

Voor 775 euro zetten ze het pand op funda. De rest moet je zelf maar uitzoeken. :-)