Mat i Uppsala - enkel

15:53 mareku 0 Comments

Det finns många restauranger i Uppsala . Ja McDonalds, Burgerking, Max.... nej seriös också bra restauranger, men inte så på min smak. För mycket salt, för mycket husmanskost tror jag. En bra undantag är Hamberg, en fiskrestaurang. Jag brukar ska äta i Asiatiska restauranger som Amazing Thai eller Indiskt Oriental.

SkoKloster

15:48 mareku 0 Comments

Skokloster är en fin barock slott bredvid en stor ö. Idag hade vi en utflykt med en visning och det var mycket trevligt. vädret var bra och slottet intressant.  

mina klasskamrater

15:49 mareku 0 Comments


Eleverna kommer från 50 länder och också i min klass finns olika nationaliteter: Holland, Tyskland, Polen, Storbritannien, Ukraina, Frankrike, Schweiz, Libyen och även Japan!
Vår språk? Svensk!

MÃ¥nga bocker... :-(

15:50 mareku 0 Comments


I skolan använder vi olika sorts böcker: Rivstart B, Svensk Grammatik på Svenska och en övningsbok i svensk grammatik. När jag slutade läxor, jag brukar läsa andra böcker: Uli vår Hage och Fantomen, det är toppen! :-))

Ondskan

15:51 mareku 0 Comments

På kvällen vi har en föreläsning eller tittar vi på en film. Idag var det Ondskan på boken av Jan Guillou.
Andreas Wilson är Erik Pontus och är mycket olycklig som en eleven pÃ¥ en Internat skola. Jag hade fruktansvärt synd om honom :-) 

Uppsala Domkyrka

16:09 mareku 0 Comments



Uppsala har en stor Domkyrka. Det är störst kyrka från Norden. I kyrkan finns grav från kung Vasa och mycket andra intressante saker.

Här ska jag bo näste veckor

15:27 mareku 0 Comments

Jag bor i Clarion Hotel Gillet mitt i Uppsala stan. Uppsala är en lite stad. Där finns allt kända shops och även en bio - men jag tror att jag ska ha lite tid för att  go till bio. Skolan är pÃ¥