Naar de top!

15:56 mareku 0 Comments



Ivar had ons al weken voorbereid op wat er vanochtend te gebeuren stond: we gingen met de fiets naar de top in de buurt voor een heel mooi uitzicht. Die top was wel heel erg hoog, steil en ver... Ik weet niet hoe: maar ik haalde het toch en na vele slopende uren stond ik te genieten van het bovenstaande adembenemende (letterlijk) uitzicht. Naar beneden ging alles veel beter :-)
Hoewel: Eric schrok van een hond en ging onderuit. Een fraaie schaafwond rijker kwamen we weer toch nog heelhuis bij het hotel aan. In de middag hebben Marijn en ik de volgende week voorbereid.

Alle deelnemers van de reis hebben het er over: Mallorca is veel leukere en beter dan we gehoopt hadden. Het is echt wat om nog eens naar terug te gaan. In minder dan 2 uur vliegen ben je hier gelijk in een leven met al het goede van Spanje, Zon, Cultuur, maar zonder het Costa Brava gevoel. En dankzij Air Berlin is dat al vanaf €100... :-)

Hip Palma

15:49 mareku 0 Comments



In de middag gingen we per fiets langs het strand naar de hipste strandtent van Mallorca en omstreken Puro Beach hier zat hip Palma (en wij natuurlijk ook) te kijken naar de baai, de boten, het strand en de ondergaande zon. Na afloop wat gegeten in een soortgelijk hip restaurant. Duidelijk was inmiddels dat Palma dus ook heel hip kan zijn.

De muziek die er gedraaid werd was natuurlijk ook hip: bargrooves

Good old Palma

15:39 mareku 0 Comments




Vandaag gingen we naar Palma. Ik had me daar van te voren niet zoveel van voorgesteld, mar het bleek een hele mooie (en grote) stad. We bekeken de nauwe straatjes, de art noveau gebouwen de vele kerken, de kathedraal en ook de vele fraaie binnenplaatsjes. Ook zijn er veel muziekanten en andere artiesten op straat. Zo moest ik opeeens met Zorro dualeren voordat ik het plaza Major over kon steken... De hele stad straalt een grote weelde uit en er is goed te winkelen. Maar ja daar hadden we nu geen tijd voor.

Nieuwe Sandalen

08:20 mareku 0 Comments

Ik was mijn slippers vergeten mee te nemen. Dat is hier niet zo handig. Dus moest ik op pad. Nou zijn slippers niet mijn favoriete schoensel, vandaar dat ik thuis kwam met een aantal sport sandalen. Mijn eerste sandalen trouwens en ik moet nog een beetje leren om er op te lopen. Maar goed, handig is het wel.

Kiss

08:19 mareku 0 Comments

Marijn kon natuurlijk niet vliegen zonder de laatste Kiss...

Mallorca!

08:10 mareku 0 Comments

Omdat funda 5 jar bestaat organiseren we allerlei festiviteiten. De leukste is wellicht de reis voor iedereen van funda naar Mallorca. Iedereen keek er al weken naar uit en vandaag was het dan zo ver. Air Berlin bracht ons prima naar Palma en vandaar gingen we naar Port de Soller.
Het Aimia Hotel is net nieuw en fantasisch. Lekker zwembad, in de stad, bij het strand, met fitness ruimte, goed eten, mooie kamers etc.etc. Ziet er qua design nog goed uit ook. :-)

Nog meer muziek! :-)

20:34 mareku 0 Comments

De jongens van all of Mp3 - je weet wel de legale download site met alle albums voor een eurootje of twee, hebben iets nieuws en het is geweldig: alltunes!. Het is een programma dat je download en het is een kopie van de itunes musi store met het verschil dat je hier de nummers integraal kan beluisteren en vervolgens kan downloaden voor een habbekras. Het werkt prima.
Zo kan ik weer een paar "Nieuwe" Bert Kaempfert downloaden. Ik vind het nummer Swingin' Safari bijvoorbeeld heel lekker...

Wat ruikt het hier lekker...

20:08 mareku 0 Comments


Uit de NRC van vandaag:
De hersenen van lesbische vrouwen reageren ongeveer hetzelfde op stoffen uit vrouwelijk zweet als die van heteromannen. Er worden delen van de hypothalamus actief waarvan bekend is dat ze een rol spelen bij seksueel gedrag. Tegelijkertijd slaat de hypothalamus van lesbiennes niet aan op mannenzweet, terwijl dat bij heteroseksuele vrouwen wel zo is. Hersenen van lesbiennes verwerken mannenzweet op dezelfde manier als lavendelolie: alleen met het olfactorische netwerk. Een Zweedse studie (vandaag verschenen in Proceedings of the National Academy of Sciences) bevestigt de rol van twee stoffen – androstadienon en estratetraenol – als menselijke feromonen. De Zweden toonden vorig jaar al aan dat homomannen en heterovrouwen op dezelfde feromonen reageren. Opvallend van de nieuwe studie is dat er ook duidelijke verschillen waren tussen lesbiennes en heteromannen, vooral in de precieze plek in de hypothalamus die actief werd als ze feromonen roken. Heterovrouwen en homo’s leken wat dat betreft meer op elkaar. Dat is een aanwijzing dat vrouwelijke en mannelijke homoseksualiteit verschillen.

Nou dat laatste wisten we allang...

Rippen

20:27 mareku 0 Comments

He he... Bijna uitgeript. Ik had nog een CD of 200 te gaan, maar nu ben ik er bijna doorheen en zijn al onze CD's geript naar MP3 en klar voor iTunes en de iPods. In totaal mer dan 100 Gig.
Met de nieuwe computer is dat rippen trouwens een feest want de enige beperking is de snelheid van de CD drive en die is 54*, dus in een halve minuut heb ik weer een CD te pakken.

Hmmm

20:25 mareku 0 Comments

Frank Gehry

08:55 mareku 0 Comments



Frank Gehry gebruikt geen computer maar tekent gewoon maar wat... :-)
Hier het Guggenheim in Bilbao.

Ongemakkelijke Al

08:27 mareku 0 Comments


Al Gore is terug en hoe!
In de documentaire "An Inconvenient Truth" van Davis Guggenheim geeft hij zijn presentatie over globall warming. Ik zat er al een tijd aan te denken om daar eens langs te gaan want Al geeft deze presentatie een paar keer per week (tot nu toe al meer dan 1000 keer). Maar de film (met spannende beelden en muziek) is misschien wel beter. Hij kom eind van de maand uit. Het zelfde gebeurd dan met zijn nieuwe boek met de zelfde titel. Als'vorige boek over het milieu, The Earth in Balance is trouwens ook nog steeds aan te bevelen.