Ryokan

10:22 mareku 0 Comments

We verblijven in een Ryokan op miyajima en de eigenaresse helpt ons met de regels. We hebben vier paar slippers tot onze beschiking: 1 paar gewone voor door de ryokan, een paar huisslippers voor in de kamer, een paar slippers voor als we naar het bad willen en natuurlijk een paar voor de WC...

Miyajima

10:19 mareku 0 Comments

We zijn op een heilig eiland aangekomen: miyajima waar alles heilig is, ook de herten, de tempel etc. Het is heel mooi om te zien en je waant je op een andere wereld en misschien is dat ook wel zo.

Diet?

10:16 mareku 0 Comments

Hier een zeldzame foto: een blikje Diet Coke! Alhoewel de Japanners bekend zijn om hun lange en gezonde leven zijn suikervrije producten hier een zeldzaamheid. Ook wordt er hier nog enorm veel gerookt en zijn de verschillen tussen het roken en niet-roken gedeelte in een restaurant 10 cm.... :-)

Orchideen club

01:33 mareku 0 Comments

We liepen per toeval de jaarlijkse tentoonstelling van de Orchideen Club van Hiroshima binnen. Dat kwam goed uit want Orchideen zijn mijn favoriete bloemen/planten. Nooit zoveel soorten naast elkaar gezien! Natuurlijk nemen Japanners de kweek ervan erg serieus en als een soort bonzai boompjes worden de stekjes vertroeteld. Ik had een heel leuk gesprek met de voorzitster van de club en jammer jammer dat we niets mee kunnen nemen want ik kon alle stekjes meenemen die ik wilde... :-(

Mazda

01:29 mareku 0 Comments

We waren in de Mazda fabriek hier in Hiroshima. Het is een enorm complex waar verschillende typen auto's -door elkaar - van de lopende band rollen. Het is fasinerend om te zien en om te horen, want je kan bijna een speld horen vallen in die fabriek. Er was ook een klein museumpje bij met als leuk item een tentoonstelling ovr het gehele designproces van een auto. Ik heb dus ook voor het eerst een kleimodel kunnen aanraken - heel vreemd. De MX-5 is een mooie auto, de rest van de Mazda's doen me niet zo veel.

Oscarkoorts

01:26 mareku 0 Comments

Ik had het al voorspeld in oktober: Brokeback mountain is een hele goede film. Jammer alleen dat ik hem niet gezien heb. Hij is moeilijk downloadable te vinden (tips?). Ik verwacht dan ook minstens een oscar of twee.

Henri Salvador

01:23 mareku 0 Comments

Sinds we hem hoorden in een frans restaurant in Osaka zijn we verkocht: Henri Salvador is een soort frans zingende Chet Baker. Hij is al beroemd vanaf midden jaren 50, en nu pas leren wij hem kennen. Lang leve allofmp3 voor het voorzien van de muziek on the road!

Gourmet

00:28 mareku 0 Comments

Gelukkig eten we niet elke dag Japans, beter nog: we eten eigenlijk nooit Japans... Elk hotel heeft wel een perfect frans restaurant dus de kreeft, foie gras en chocolademousse blijven maar komen.. :-)

Vredesklok

10:04 mareku 0 Comments

Ik heb de vredes klok hier vanmiddag 3 keer geluid. Maakte toch wel indruk.

Hiroshima 6 augustus 1945, 08:15

09:58 mareku 0 Comments

Het monument van de eerste atoombom aanval. Een indrukwekkend museum vertelt het verhaal van de aanval. Toch wel een vervelende bom: eerst brand, dan een schokgolf en een hittegolf en nog vele jaren straling. Hiroshima is dan ook zich elke dag weer bewust van wat er 60 jaar geleden gebeurde. Het was trouwens niet voor niets dat juist deze plaats werd uitgekozen: het was een enorm militair bolwerk destijds en er waren geen gevangenkampen met geallieerden. Maar toch: 100.000 plus mensen dood in 1 klap. Elke keer als er een land een atoomproef houdt, schrijft de burgemeester van Hiroshima de leider van dat land een brief. Chirac zal er diverse hebben liggen...

Himeji

09:47 mareku 0 Comments

Hier in Himeji staat het grootste kasteel van Japan. Het is inderdaad groot! Opmerkelijk is trouwens dat in de middeleeuwen overal ter wereld een beetje de zelfde soort gebouwen inclusief muren en slotgrachten werden gebouwd en de wapens ook hetzelfde waren. Dit kasteel is nooit aangevallen, wel een aantal keer in de fik gevlogen (bliksem enzo)
Himeji zelf stelt niet veel voor, onze speurtocht naar een geschikt restaurant eindigde in... het nikko hotel waar we verbleven. :-)

Rare jongens hoor die Japanners...

09:45 mareku 0 Comments

Zo tref je hier overal engels aan gemixed met japans...

Shinkansen

09:41 mareku 0 Comments



We zijn nu begonnen aan onze kleine rondreis door Japan. We hebben een speciale pas van de Japanse spoorwegen gekocht waarmee we onbeperkt kunnen treinen. Ook in de speciale snelle treinen - de shinkansen. Zoals alles hier gaan ze exact op tijd en is het perfect geregeld.

Mucha in Osaka

00:23 mareku 0 Comments

In het futuristische Suntory museum was een tentoonstelling over het werk van Mucha. Ook een van mijn lievelingswerken van hem hing er: de poster voor Gismonda met Sarah Bernard.

Nog 80% te gaan...

13:21 mareku 0 Comments



Tsja het lijkt heel veel 45 landen, maar de landen waar ik ooit geweest ben blijkt samen toch niet meer dan 20% van alle landen ter wereld te vormen.
Toch nog veel te gaan dus! Maak hier je eigen wereldkaart

Homo kus

11:01 mareku 0 Comments

Hoewel het al weer 40 jaar geleden is dat de tombe van Saqqara werd ontdekt en de fresco met daarop een kussende Niankhkhnum en Khnumhotep voor het eerst te voorschijn kwam was er deze week weer veel discussie over die twee jongens. Op de "Sex and Gender in Ancient Egypt" conferentie van de University of Wales in Swansea kwam Professor O'Connor's met de bewering dat het om een siamese tweeling zou gaan. Nu worden Eddie en ik ook heel vaak "herkend" als broers - dus dat misverstand is ook al eeuwenoud... :-)))
Ik hou het er toch maar op dat Nian en Khum gewoon elkaars vriendje waren.

Eddie bij de Imax (3D)voorstelling

07:42 mareku 0 Comments

In de metro

07:39 mareku 0 Comments

Jaws in 3D

07:35 mareku 0 Comments

Hier sta ik tussen het (echte) gebit van een grote witte haai in het aquarium van Osaka. Heel mooi overigens en ze hebben hier de grootste vis van de wereld rondzwemmen: de walvishaai.

Onlusten in Japan

07:23 mareku 0 Comments


Na Rotterdam en Parijs kon het oud en nieuw geweld ook niet aan Japan ontsnappen. Een brievenbus werd doelwit van terroristen en in brand gestoken: gevolg 439 kerstkaarten met brandschade! Het was vanochtend voorpagina nieuws hier... :-))

Nara

09:45 mareku 0 Comments

We waren vandaag in Nara, de oude, oude hoofdstad van Japan (De oude is natuurlijk Kyoto). Veel tempels, pagodes en ook een heel groot boedhabeeld die staat in het grootste houten gebouw ter wereld. Het is nog steeds een beetje feestdagen vieren hier in Japan, dus was het heel druk. De herten van Nara keken daarom nog verbaasder dan anders. :-))

Toto tech toilet

09:42 mareku 0 Comments

Een heel belangrijk (verwarmd) element van het dagelijkse japanse leven is de hight tech Toto toilet. Verwarmde bril natuurlijk, bidet en douche ineen. Niet alleen op de hotelkamer maar ook gerust in restaurants of openbare toiletten.

Niet duur!

09:39 mareku 0 Comments

Er zijn nog steeds mensen die denken dat het leven in Japan heel duur is: Niet dus! Als voorbeeld laat ik hier een frisdrankenautomaat zien zoals ze hier op elke hoek van de straat te vinden zijn. Een blikje kost 100 yen, 70 eurocent dus... Volgens mij is dat in Nederland het dubbele!

Geweigerd!

08:34 mareku 0 Comments

Nee zo mocht Marque natuurlijk niet de Gym van het hotel binnen... "Guests with tatoos are asked to refrain from fitness usage" wat zoveel betekent dat je niet met tatoes mag sporten... :-)
Er onstond lichte paniek bij de gastvrouwen van de Gym toen ik binnenkwam met een shirt zonder mouwen. Ze lieten me de reglementen lezen en zochten naar een shirt met mouwen dat mijn tats zou verbergen. Stel je voor!
In de gym zelf klonk lichte pianomuziek en werd er gelopen en vooral NIET gerend. Geen wonder dat die Japanners allemaal zo klein en tenger blijven :-))

Kasteel

07:31 mareku 0 Comments

Er is hier een enorm kasteel in Osaka. Het was oorsponkelijk uit de middeleeuwen, maar wat je nu ziet is gewoon beton van na de tweede wereldoorlog. Toch wel mooi en indrukwekkend het staat hier midden in de stad op een eilandje omringt door grote slotgrachten en muren. Het weer is trouwens ook prima!

Feestkledij II

07:29 mareku 0 Comments

Feestdagkledij

07:28 mareku 0 Comments

Gesloten

07:27 mareku 0 Comments

Vandaag is alles dicht en gesloten hier in Osaka, Japan. Dus maar wat sfeer foto's...