A day at the Tefaf

10:02 mareku 0 Comments

Yep this IS art - not just garbage!
The Tefaf gang


Kees van Dongen
We were at the Tefaf with No & Go. Besides the usual stuff there were a couple of interesting objects. Not interesting enough though to buy. I always find that Maastricht is just a little bit to far away - The last half hour of the trip seems ages. But the decoration of the Tefaf makes up for the long journey.

Al Gore strikes twices?

09:57 mareku 0 Comments

After a electric Scooter surely Marque won't go for a electric car as well?
let's say if my new car will be a prius, it won't be because of its looks :-)

Oops!

09:56 mareku 0 Comments

New Hoodie

17:34 mareku 0 Comments

A Comeback?!

11:24 mareku 0 Comments

(Emerce March 13th)

Concurrenten Funda winnen marktaandeel


Hoewel Funda nog steeds veruit de meest gebruikte website is onder huizenzoekers, is het gezamenlijke aandeel van alternatieve sites behoorlijk. Alternatieven van Funda trekken 36 procent van alle online huizenzoekers. Dat blijkt uit een analyse van Spacemakers.

Funda stond jarenlang synoniem aan ‘online zoeken naar een huis.' De laatste anderhalf jaar is de concurrentie voor de site echter flink toegenomen. Spacemakers, een website voor projectonwikkelaars, maakte een overzicht van de marktaandelen van huizensites in maart. De site deed dat op basis van aantal bezoekers en pageviews.

De meest populaire site na Funda is Woonkrant.nl van De Telegraaf. Deze huizensite heeft een aandeel van 6 procent. De sites Huislijn (5,2 procent) en Dimo (3 procent) volgen. Het eind vorig jaar door de Rabobank overgenomen Zoekallehuizen heeft volgens Spacemakers een aandeel van 2,7 procent. Een site die ook behoorlijk wat media-aandacht trok, Miljoenhuizen, heeft een aandeel van 2,4 procent.

Uit de analyse blijkt dat de concurrentie van Funda erg versnipperd is. Er zijn negen concurrenten met een aandeel van meer dan een procent. De rest van de markt wordt ingenomen door grote makelaarsformules of -kantoren, zoals Meeus en Makelaarsland.

'Concurrentie bedreigend'
Funda en hoofdaandeelhouder NVM voeren momenteel een strijd over de te voeren koers van Funda. Drie weken geleden werd de directie van Funda door de NVM op non-actief gesteld, onder meer omdat de directie huizen van niet-NVM makelaars wil tonen. Funda is nu nog het exclusieve domein van NVM-makelaars, die ongeveer 80 procent van het Nederlandse huizenaanbod in handen hebben. Concurrenten claimen een completer huizenaanbod te hebben.

Hoewel er nog niet één grote concurrent is van Funda, is de gezamenlijke concurrentie van woningsites wel bedreigend, vindt Marque Joosten, de op non-actief gestelde Funda directeur. In het onlangs verschenen jaarverslag over 2006 schreef hij dat de inkomsten uit advertenties voor Funda onder druk komen te staan door de toenemende concurrentie. Funda moet volgens hem de vrijheid hebben om in te spelen op de veranderende marktomstandigheden.

De op non-actief gestelde Fundadirectie voert momenteel gesprekken met de NVM over een mogelijke terugkeer.

The real stuff

19:00 mareku 0 Comments

Vigeland Park

18:56 mareku 0 Comments


A visit to oslo is never complete without a scroll in the Vigenland Park...

Polar bear for No

18:53 mareku 0 Comments

Sorry but they really didn't like me to take it home

Thor Heyerdahl and Easter Island

18:44 mareku 0 Comments


We were in Oslo to prepare for our Easter Island trip in May. The Kontiki Museum gives a good overview of his expeditions. Everybody knows his Kontiki and Ra voyage. Less wel known is the fact that he did some major archeology work at Easter Island in the 1950's.