Hoe drank meer kapot maakt dan je lief is...

15:56 mareku 0 Comments



Eigenlijk hadden we een afspraak met Louis van Homegain bij Homegain vandaag maar helaas heeft hij die verschoven naar morgen op Connect. We hadden graag Homegain eens gezien. Nu ze overgenomen zijn door Classified Ventures moet Louis echter snel allerlei dingen regelen en we hebben natuurlijk begrip voor zijn situatie.

Dan maar een boottochtje in de Bay. Een we hebben geluk: Tuesday halve price tickets! Voor een tientje kunnen we een uurtje meevaren. Een (amerikaanse) vrouw informeert nog snel bij de kapitein wat de orginele prijs was...

We zien de Golden Gate en Alcatraz. Daarna met de Cablecar terug naar Union square en we pakken een filmpje bij het Sony complex. The Wedding Crashers - een hele leuke film. Aanrader.

Daarna omkleden en naar Acquarello voor het diner met Richard Sommer en zijn vriend Alfredo.
We zitten er nog geen 5 minuten en wie komt er binnen: THIJS STOFFER. Er gaat geen reis voorbij of we komen hem tegen - waar ook ter wereld. Natuurlijk eet hij mee (hij blijkt ook uitgenodigd) en ook David, Carol en Miriam van de NAR schuiven aan.

Richard besteld twee waanzinng dure wijnen bij elk gerecht. De Margaux en Pommerols vliegen ons om de oren. Het eten is erg lekker en Scot is weer onze ober, net als vorig jaar. Ik heb voor hem een funda bakje meegenomen, waar hij natuurlijk erg blij mee is.

Er gaat wel heel veel drank doorheen en meer en meer glazen komen op tafel. Andere gasten komen daarvan foto's nemen en als enige aanschouw ik het tafreel nuchter. Alfredo verteld mij over zijn dagen als nachtclubstripper en hoe hij zo Richard is tegen gekomen. oops! Hij is nu de man van de hygiene bij Starbucks. We krijgen allemaal een Starbuck card van hem - kunnen we de nieuwe special uit proberen: groene Thee Frappacino (thee met slagroom dus

Ik krijg nog een heel speciaal kado van Richard en Alfredo. Als vervolg op mijn uitverkoop T-shirt krijg ik ook een T-shirt en een onderbroek. (zie de foto voor het eind resultaat)

Om 12:00 is iedereen wel zo'n beetje dronken en houden we het voor gezien. Scott wil met ons terug naar Amsterdam maar dat weten we af te houden.Het was een bijzondere avond.

Tour de Nappa: Marijn pakt nipt de bolletjestrui...

15:55 mareku 0 Comments



Vanochtend vroeg wakker, toch nog wat jetlag te pakken. Dan maar eens gekeken naar onze fraaie nieuwe funda souveniers... AAAI! gebroken - van de vijf zijn er dus al direct 2 kapot gegaan in de koffer. Iets beter inpakken de volgende keer dus.

We pakken onze pick up truck en rijden naar Sonoma om onze fietstocht te beginnen. O, ja bijna vergeten: nog wel even de fietsen ophalen bij "Blazing Saddles". Gelukkig krijgen we goed materiaal mee en mikken we die in de achterbak. Over de Golden Gate brug en bij de fietsenshop in Sonoma vragen we om een kaart en een uitdagende route.

Een jongen vol tatoes en oren als kerstbomen zo versierd legt ons de route uit. Sommmige stukken zijn redelijk steil volgens hem, die met een pijltje. Een uur later komen we er achter dat er ook gedeeltes zijn op zijn route met DRIE pijltjes: recht omhoog dus.


We moeten een hele berg over en dat gaat met 35 graden in de volle zon nou niet zo lekker. We moeten nu en dan echt afstappen om bij te komen. Maar we redden het wel en in Napa aangekomen genieten we van een broodje in de zon. Inmiddels hebben we al 2 uur gefietst en elk 3 liter water gedronken. In vliegende vaart gaat het heuvel op en af terug naar ons Bakkie. Heel voldaan komen we daar aan.

'S avonds eten we bij mijn favoriete Italiaan in SF: Kaluto's. We mogen aan de Chef's Table en keren naar 26 porties Angels hair die voor onze neus gemaakt worden uitgeput terug naar het hotel.

Een rustige dag in zonnig Frisco

15:54 mareku 0 Comments


Vanochtend eerst maar eens de KLM huisjes uitgestald. Ik heb het huisje van Marijn gekregen zodat ik al direct twee amsterdamse grachtenpanden erbij heb. Wie weet een nieuwe funda website - met alleen maar KLM huizen erop: FundagoesDelft.nl

Al een beetje gewend aan de liften in het hotel: die hangen namelijk aan de buitenkant zodat je niet echt last van hoogtevrees moet hebben om met die dingen omhoog en omlaag te gaan. Na het ontbijt eerst maar eens de auto gehaald. Het is een witte GMC Sierra, een echte pick up en zo als het hoort vol met deuken. Het is een enorm bakbeest heel lang en nog breder... Het rijdt natuurlijk voor geen meter en al zwabberend gaan we door de bocht. Maar goed als we morgen een eindje willen fietsen moeten we die fietsen toch meenemen, vandaar een pickup!

De wagen konden we gelijk testen toen we naar het strand reden en de Nederlandse Molen aldaar bewonderden. Alles staat hier vollop in bloei dus is het een fraai gezicht in de parken.

In de middag hebben we wat winkels bezocht rondom Unionsquare. Abercrombie heeft niet veel. Ik kocht een T-shirt voor $ 6,95 bij American Eagle - drie keer afgeprijsd, begrijp niet waarom

Bij Niketown was het veel beter en heb daarom daar maar gelijk de halve winkel geplunderd. En ik heb dus ook eindelijk ook de nieuwe "barefeet" schoenen van Nike. Zo dun dat het lijkt o f je op blote voeten loopt dus. Terwijl we daar nog aan het rondkijken waren, liepen we tegen tegen een enorme kerel aan: Richard Sommer!
Wat een toeval: in een gebied met wel 30 miljoen mensen loop ik tegen de enige persoon aan die ik ken...

Het leek wel of iedereen nieuwe schoenen had gehaald, ook Richard en zijn vriend Alfredo dus. We zien ze dinsdag terug want we zijn uitgenodigd voor een diner met hen.

Met de witte bak vervolgens naar Castro gereden en in Catch gegeten en boeken gekocht (en 6 muscle blaadjes) bij A different light. Marijn scoort enorm met haar nieuwe handtas... (de gratis toilettas van de KLM)

Harry Potter is nu bijna uit en ik zal niet verklappen wie er dood gaat.

Inman Connect 2005 - Of hoe Marijn en ik alles leren over leads.

15:53 mareku 0 Comments


leads, leads, leads dat is het grote toverwoord waar iedereen het over heeft. Hoe krijg je nu die miljoenen mensen die maandelijks op funda langskomen zo gek dat ze hun gegevens achterlaten voor "verdere verwerking"...
De amerikanen lijken helemaal door het lint te gaan en het is voor sommigen van hen net zo belangrijk als zuurstof. Zie dan ook de beurswaarde van een Google, Yahoo en de gekte rond Craigs List. Brad Inman, de altijd even slimme uitgegever op het gebied van onroerend goed in de VS rook zijn kans en zo staat dit jaar het congres: Inman Connect geheel in het teken van LEADS. Er is zelfs een leads bootcamp - en natuurlijk hebben Marijn en ik ons daarvoor ingeschreven. Ik geloof zelfs dat we ons voor alles ingeschreven hebben, dus hoe we dat gaan redden weet ik ook niet.

Inmiddels zijn we al hier in SF aangekomen, we vlogen zaterdagmiddag per KLM 777 rechstreeks naar SF. Het is een hele lange vlucht (11 uur), maar dan ben je er ook maar meteen, zonder overstapgedoe. Het comfort aan boord is uitstekend en afgezien van een overijverige stewardess die de captain wilde gaan halen om Marijn en ik stand te pe te laten trouwen
Quote:
Jullie zijn zo'n leuk stel!
was de bediening ook relaxed.

De bladzijden van Harry Potter verdwenen als had hij zijn toverkracht ingezet en met 30 graden kwamen we aan. Snel door de douane, taxi pakken, douchen en hup om de hoek in restaurant Asia de Cuba een kippetje verorberen en lekker slapen. Morgen aclimatiseren - schrijf je dat zo? )