Grijstinten

16:02 mareku 0 Comments

Dutch Disease'; kopte de invloedrijke zakenkrant Wall Street Journal dinsdag over de veranderende Nederlandse houding ten aanzien van mensen met een uitgesproken mening. ‘Eeuwenlang heeft Nederland bekendgestaan als een veilige haven voor dissidenten, vandaag de dag is het echter de Nederlandse dissident die op zoek moet naar een veilige haven’, aldus de krant.

Het Duitse Die Welt uitte dinsdag onder de kop ‘Nederlanders maken islamcritica murw’ felle kritiek op de gang van zaken rond Hirsi Ali. Het dagblad vergelijkt het vertrek van de afgevaardigde met een vlucht. Dit nieuwe asiel strekt echter niet het 36-jarige Kamerlid tot schande, maar Nederland, dat een onafhankelijke stem niet kon of wilde beschermen, stelde Die Welt.

Wat is er aan de hand met Nederland? Het blijkt volgens de reacties van Wiegel en de overige telegraaf lezers dat mensen massaal Ayaan verbaal willen stenigen. Nog even en iedereen moet Nederland verlaten. We polariseren in een angstaanjagend tempo. Ik voel me er in het geheel niet lekker bij. Rita en het volk (via Maurice de Hond) regeren naar de waan van de dag. Nuance is een woord uit een ver verleden. De roep om een sterke leider, als je niet voor ons bent ben je tegen ons, daadkracht. Het zijn allemaal begrippen uit een periode die we juist achter ons wilden laten. Wellicht is de wereld zo gecompliceerd geworden dat mensen wanhopig zoeken naar duidelijkheid en regelgeving. Laten we dan niet vergeten waarom er regels zijn. In ieder geval NIET om er ongenuanceerd mee om te gaan. Er is geen zwart/wit er zijn alleen maar tinten grijs.

You Might Also Like