De laatste loodjes...

15:58 mareku 0 Comments


Weer een vroege start. Het is de laatste ochtend van de conferentie en we beginnen met een gesprek met de mensen van Inman Stories, de funda.tv van de VS. Het wordt geintroduceerd als het eerste huizen video magazine ter wereld. Wij weten gelukkig beter, maar laten hen in de waan.
Wat wel beter is dan funda.tv is dat ze gelijk 50 filmpjes hebben en dat er een team van 7 mensen op gezet is. Marijn en is evalueren nogmaals funda.tv en besluiten om het nogmaals een kans te geven. We hebben concrete ideen door het gesprek gekregen over hoe het anders en beter kan: funda Stories is geboren.

Dan komt Guy Kawasaki op het toneel en houdt een gloedvol betoog over hoe je een nieuw bedrijf moet beginnen en hoe je een start up runt. Het blijkt dat funda op al zijn 10 aandachtspunten de voledige score haalt en we doen de dingen volgens het boekje! Ons bedrijf mantra: We empower People!" kan alleen nog wel wat bekender en we verzinnen ter plekke een aanvalsplan hiervoor. Guy krijgt een staande ovatie voor zijn verhaal - iets wat we nog niet hebben megemaakt. Hij verraadt nog dat hij zijn mooie foto's voor zijn presentatie download bij www.istockphoto.com

Wat hebben we geleerd?
Voor alles: zet de consument in alles wat je doet centraal.
1) funda doet het goed. We blijven voorop lopen qua innovatie
2) funda is ook internationaal heel bekend en ligt goed.
3) aandcahtspunten ook voor ons zijn mapping, video en search.
4) we moeten de opvolging van leads voor de makelaars beter regelen.
5) ons buurtinformatie project is een belangrijke stap vooruit,

Natuurlijk is er daarnaast nog een hele lijst met concrete dingen die we hier gezien hebben en die we direct kunnen implementeren. Brad en ik praten nog even na en we besluiten om e mogelijkheid van een congres in London, december 2006, te onderzoeken. Brad komt hiervoor binnenkort langs in Amsterdam.

Teruglopend naar het hotel struikelen we nog over wat zwervers, die je hier overal ziet. Op zaterdagochtend gaan we naar het Haight district en daar vind ik eindelijk de pet die ik al maanden zoek. Dan vliegen we terug naar Amsterdam, waar we zondagmiddag aankomen. Morgenochtend weer naar funda!

You Might Also Like