Donderdag en A9 steelt de show

15:57 mareku 0 Comments


Vanochtend dus vroeg op (07:00) om op tijd bij het congres te zijn. Bij de ingang kom ik allerlei bekenden tegen: De mensen uit Lansing, je weet wel de mensen die vanuit de NAR verantwoordelijk zijn voor de contacten met Nederland (de NVM). Ook kom ik mensen tegen uit Spanje van Expocasa.

Wat zijn de trends op het congres?
1) Video
2) Search
3) Mapping
4) Blogs

We hebben bij funda dus al heel wat voor elkaar. Udi Manber (CEO van A9, de searchmachine van Amazon) houdt een presentatie en laat natuurlijk het rondlopen in de buurt zien. Iedereen is bijzonder onder de indruk van deze "killer app". Gelukkig hebben wij het ook vanaf september op funda staan, anders hadden we direct eraan moeten beginnen. Ik heb de url maar even gestolen: https://beta.maps.a9.com/?ypLoc=San%20Francisco,%20CA zodat je zelf het even kan uitproberen. Wat een heel leuke feature is - Thijs en Max opgelet! - is dat als je kilikt op een foto deze vergroot wordt. De OOOHs en AAAHs gaan maar door terwijl der Udi door San Francisco wandelt.

Als volgende spreker is de CEO van oodle aan de beurt. Zij zijn een soort veilingkijker maar dan voor classifieds in de VS. Het is nog niet helemaal perfect, maar het geeft aan wat er kan gebeuren. Door de zipcode van de gebruiker te vragen, kunnen ze een hele leuke local search in de advertenties uitvoeren en dat is belangrijk want je gaat als je in New York woont niet een tweede hands matras in SF ophalen... Jaap.nl is een beetje een nederlandse onroerend goed oodle.

In de pauze lopen we even de Walgreen binnen, de locale kruitvat met ingebouwde apotheek. Het vreemde is dat de zieke mensen helemaal naar achterin de zaak moeten lopen voor hun medicijnen, terwijl de gezonde mensen hun sigaretten direct bij de counter kunnen halen...

We lunchen met Thijs Stoffer en Carol and Miriam van ICREA. We hebben een lang gesprek over het businessmodel van ICREA en hoe funda een rol kan spelen in de lancering van een nieuwe website voor global distinctive properties.

We krijgen terug in het congres ook nog een goochelaar met cijfers te zien. Heel knap weet hij bij elke datum de juiste dag van de week te noemen en kan hij 5 willekeurige cijfers in het kwadraat uitrekenen zonder zijn hempje op te lichten.

In de toiletten blijft het een komen en gaan van vreemde mannen.... De een pakt zijn bus haarlak om zijn haren weer eens aan zijn schedel vast te plakken, terwijl een ander zijn tanden wit houdt met een speciale witsel potlood

Mapping is ook een belangrijk onderwerp op het congres en we krijgen demo's van Realbird, globexplorer, where to live, mapmuse en mapquest. Zoeken op kaart wordt een belangrijke nieuwe ontwikkeling in de VS. Marijn en ik kijken elkaar tevreden aan.
Opvallend is trouwens dat bijna alle spreker presenteren met Firefox en niet met IE.

You Might Also Like