Met Brad in het circus

15:50 mareku 0 Comments

Vanochtend eerst naar Ellis Island. Nog nooit geweest eigenlijk en dat terwijl het zo belangrijk is in de geschiedenis van de VS. Ik geloof dat 25% van de bevolking voorvaderen heeft gehad die via dit eiland de VS zijn binnengelaten. Het was bijzonder mistig en regenachtig, maar dat maakte de sfeer mischien wel juist zo treffend. Je kan je niet voorstellen dat mensen maanden ziek op zee zaten en dan als eerste dit eiland zagen en de toelatingsprocedure moesten doorlopen. Zoals altijd was er ook hier een educatieve film en was er een show gemaakt van de tentoonstelling. We keken nog naar de vermelding van één van mijn voorvaderen: Hugo Joosten op een grote muur buiten op het eiland.

In de middag even wat rondkijken en beetje slapen want 's avonds hebben we een diner met Brad en Richard.

Dat dineris heel gezellig en informatief. Brad heeft het helemaal gehad met makelaars blijkt. Nu kan ik me daar wel iets bij voorstellen als je je beseft dat in de VS de makelaardij nou niet echt professioneel geregeld is en er enorm veel weerstand tegen over veranderingen zijn. Ook spelen regionale verschillen een grote rol en is het dus lastig om mensen op 1 lijn te krijgen.

Toch heeft Brad al zijn energie weer gestoken in het congres en heeft hij interessante sprekers uitgenodigd. Het aantal deelnemers is ca. 550 en dat is best goed te noemen voor een eerste keer (in New York dan).

Brad blijkt ook helemaal in de filmpjes te zitten. Net zoals funda.tv heeft hij films laten maken over hoe mensen in de VS wonen en hoe ze dat beleven. Hij verwacht er veel van. Ik heb hem verteld dat we dat natuurlijk al lang hebben (vond ie niet zo leuk om te horen geloof ik). De funda CD was echter een schot in de roos en hij heeft ook wel interesse om meer te horen over Verhuisbericht.

De vriend van Richard dronk meer en meer, in ieder geval meer dan hij kon verdragen en hoe langer de avond vorderde hoe minder van zijn gelispel kon volgen. Alfredo is een grote dramaqueen dus zijn gebaren hielpen ons om in iedergeval het onderwerp te raden...

We aten in Circo een filiaal van Cirque uit Las Vegas. Het eten begint nu al eentonig te worden... Waarom hebben en eten amerikanen altijd en eeuwig het zelfde. Je kunt de menukaart dromen.

Veronica(de vriendin van Brad) had zich bij binnenkomst versproken: "we have an other dinner at 10:00" Maar ze deden hun best om net te doen of ze mee aten
Ja voor amerikanen is niks te veel: ook niet twee eetafspraken op de zelfde avond. Gelukkig was het dus niet zo laat afgelopen en konen we vroeg naar bed.

You Might Also Like