De gesprekken beginnen

11:07 mareku 0 Comments

Vanochtend vroeg om 08:00 op pad voor de eerste afspraak: met TMnet, de maleise planet internet zullen we maar zeggen. Zij hebben 90% van de broadband markt in handen en kunnen ons waardevolle informatie geven over de markt en zijn natuurlijk belangrijk als partner en als mogelijke hostingpartij. We hadden een afspraak met Dr. Fadhlullah Suhaimi Abdul Malek, general manager strategy en twee van zijn ondergeschikten een chinese en een maleise mevrouw. Het werd een interessant gesprek waarbij we leerden dat de internetmarkt hier groeid met 100% per jaar en dat de doelstelling van de regering is eind 2006 1,2 miljoen broadband aansluitingen te hebben. Telecom Malaysia is een heel groot concern en hebben ook in Indonesie, Ceylon, Pakistan etc grote netwerken. OOk leuk om te horen dat TMnet zeer geinteresseerd is in mogelijke content voor hun eigen portal: blue hippo. ZE zijn hier qua mobile telefonie heel ver en we spraken ook over mogelijke samenwerking op 3G gebied.

In de middag hadden we een lunchafspraak gepland met Rien Hermans, directeur van de ING hier. Zijn vrouw moest echter plots naar het ziekenhuis, dus hebben we dat maar verschoven... Wel de telecomtoren in geweest en en mooi uitzicht op KL gehad.

In de middag een afspraak met Ho Chin Soon Research company, een bedrijfje dat kaarten en andere data produceert. Zij zouden ons van de belangrijkste gebieden hier kaartinformatie kunnen leveren en data over waar bijvoorbeeld de moskeen staan. Dat laatste is van belang omdat de maleiers zo dicht mogelijk bij de moskee willen wonen en de chinesen juist zover mogelijk af van de moskee...

Ondertussen zijn Bart en ik plan eruk aan het brainstormen over hoe een eventueel business eruit moeten komen te zien.

You Might Also Like