Op bezoek bij de mogelijke concurrent

16:31 mareku 0 Comments


We begonnen vanochtend bij de MayBank (de grootste bank van Maleisie en een van de grootsten in de regio). We bleken zeer welkom, want in het kantoor zaten tien mensen te wachten op ons verhaal. Noreharizan Binti Masari (ja zeg dat maar eens snel drie keer achterelkaar!) was zeer geinteresseerd en het idee van een maandlastenindiator ging erin als koek. Of we gelijk een voorstel konden doen? Bart en ik verklaarden dat we eerst nog het businessmodel verder af moesten maken, maar dat we als we verder zouden gaan snel met een demo model terug zouden komen. Iedereen glimlachte blij. Op zich zijn ze wel druk bezig met internetbankieren, want ook hier -zoals zo vaak- slaan ze gelijk een hele fase over.

Hierna hadden we een afspraak met MSN, de grootste portal hier in het land. Ze waren net over op een nieuwe homepage (gebaseerd op www.start.com en RSS feeds. We spraken over mogelijke samenwerking en advertentiemogelijkheden op MSN (inclusief hotmail en messenger). We krijgen nog een pak met info van ze over de Maleisische internet markt en met name demografische kenmerken.

Buiten was het bloedheet (36 graden) en klam, maar we moesten verder ook al begaf de airco van Bart's auto het: zo hard had dat ding moeten werken...

Next stop: iproperty zo'n betje de enige huizenwebsite in Maleisie. Het bleken twee studenten te zijn die in Maryland gestudeerd hadden. Ze hebben totaal geen geld of andere middelen, maar zijn toch het verst gekomen. Amateuristme troef, maar wel passie. Ik dacht laten we gelijk de knuppel in het hoenderhok gooien en vroeg hoeveel de tent moest kosten. Ze hebben namelijk wel interessante contacten en een klantenbestand. van die vraag schrokken ze wel, maar ze waren ook direct geinteresseerd. Dt gaf mij een legitieme reden om hen allerlei details te vragen over hun operatie, die ze gelijk zonder horten of stoten allemaal direct aan ons doorgaven. Hoeveel klanten, welke marge, welke kosten alles, maar dan alles weten we inmiddels en dat geeft ons weer een goed beeld wat we zouden kunnen tegenkomen als we een opertaie hier beginnen. Nadat we afgesporken hadden dat ze ons nog even zouden weten hoeveel ze voor het bedrijf willen hebben, namen we vriendelijk afscheid.

Onderweg zagen we wee vele brommers waarvan de berijder zijn jas achtersevoren aan had - de nationale mode hier... (houdt de rijwind tegen en is tegen de 4 uur regen...) :-)

You Might Also Like